8 filmtips voor het weekend (25/01 – 27/01)

Copy 0

Blood Ties
(vrijdag, canvas, 22u10)

Stijlvol ‘seventies’ misdaaddrama en remake van de Franse film Les liens du sang met een ijzersterke cast: Clive Owen, Zoe Saldana, Mila Kunis en het Amerikaans filmdebuut van Matthias Schoenaerts! New York, 1974. Wanneer Chris Pierzynski na twaalf jaar vrijgelaten wordt uit de gevangenis, is het zijn broer Frank, een ambitieuze politieagent, die hem aan de poort staat op te wachten. Ondanks de duidelijke verschillen tussen de twee broers, blijft de bloedband sterk. Frank biedt Chris onderdak, helpt hem aan een job en brengt hem terug in contact met zijn ex. Maar z’n verleden kan hij niet ontlopen.

The Martian
(vrijdag, vtm, 20u40)

The Martian is topentertainment verpakt in een grappig, intelligent en spannend SF-drama. Zeker niet de beste van Ridley Scott en zeker niet zijn beste SF-film – denk maar aan Alien en Blade Runner. Maar laat je niet afschrikken door het SF-label, deze film is een survivaldrama met een pak komische momenten en een fenomenale soundtrack boordevol disconummers. Door een ongelukje blijft Matt Damon helemaal alleen achter op de planeet Mars. Zonder directe hulp van NASA of de Aarde rest hem slechts één optie: ‘I’m gonna have to science the shit out of this.’ Winnaar van 2 Golden Globes – Beste Film en Acteur – en genomineerd voor 7 Oscars.

Ghosts of Girlfriends Past
(vrijdag, vijf, 20u35)

De mislukte relaties van womanizer McConaughey. Nu staat hij te boek als één van de beste acteurs op deze planeet, maar nog niet zo lang geleden was McConaughey, ook niet onverdienstelijk, de koning van de romantische komedie. In deze film speelt McConaughey een arrogante modefotograaf. Hij heeft het allemaal: mooie vriendinnen, blitse auto’s en een uitnodiging voor de wildste feestjes. Een vaste relatie hoeft voor hem niet. Tot hij het bezoek krijgt van enkele geesten die hem langs zijn mislukte relaties loodsen.

Boyhood
(vrijdag, NPO 3, 22u25)

Twaalf jaar lang één film draaien, daar moet je goed gek voor zijn. Toch deed Richard Linklater het. Met Boyhood wou hij een ambitieus verhaal op poten zetten over het opgroeiproces van een zesjarig jongetje tot zijn achttiende levensjaar. De filmmaker castte begin vorig decennium de jonge Ellar Coltrane en hij strikte Ethan Hawke en Patricia Arquette als de ouders. Tijdens de speelduur van 165 minuten zie je hoe Ellar opgroeit, uitgroeit tot een tiener en zijn relatie met zijn ouders evolueert. Het maakt van Boyhood een schokkend oprecht en raak geobserveerd familierelaas en coming-of-age-verhaal dat herkenbaar, teder en vertederend is. Monumentaal in al zijn simpliciteit.

A Quiet Place
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Een van de beste films en een van de grote verrassingen van het filmjaar 2018 was deze rasechte nagelbijter van acteur-regisseur John Krasinski. Samen met zijn wederhelft Emily Blunt dompelt hij je helemaal onder in een post-apocalyptische wereld waar het minste geluid je leven kan kosten. Het levert razend spannende en zenuwslopende cinema op die je op het puntje van je stoel brengt en je hart vele malen sneller doet kloppen.

Boogie Nights
(zaterdag, canvas, 22u20)

Het ticket naar de big league voor Mark Wahlberg. Dirk Diggler is en blijft waarschijnlijk voor altijd zijn meest memorabele personage. Eigenlijk een rol die voor Leonardo DiCaprio bestemd was, maar die koos voor Titanic. Wahlberg twijfelde niet en zijn carrière was gelanceerd.

Apocalypto
(zaterdag, CAZ, 20u40)

Vond jij Hacksaw Ridge al rauw en gewelddadig? Dan moet je zeker Apocalypto van Mel Gibson eens bekijken. De controversiële acteur/regisseur gaat helemaal Mad Max achter en voor de camera in deze waanzinnige achtervolgingsthriller die zich afspeelt ten tijde van de Maya-dynastie. Alles begint vredevol, maar escaleert in no time tot een pure overlevingsthriller boordevol gruwelijke slachtingen, nagelbijtende ontsnappingen, stevige adrenalinestoten, halsbrekende toestanden en waanzinnige taferelen. Hoe Gibson dat allemaal geflikt heeft, blijft ons een mysterie. Wat we wel nog weten van ons cinemabezoek, waren onze okselvijvers. Bloedstollende cinema!

Taxi Driver
(zondag, CAZ, 20u40)

“Are you talkin’ to me?” Travis Bickle is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die werkt als een taxi-chauffeur. ’s Nachts wordt hij geconfronteerd met het kille en gewelddadige leven. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer hij tot actie zal overgaan. Taxi Driver is één van de absolute hoogtepunten in de filmgeschiedenis. Een meesterwerk van Martin Scorsese met een verbluffende (en zeer jonge) Robert De Niro, een zalige soundtrack, prachtige plaatjes, een ongemakkelijk sfeertje, een legendarische cameo van Scorsese himself en een waanzinnig einde. Taxi Driver is cinema zoals je het maar zelden ziet.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.