8 filmtips voor het weekend (18/01 – 20/01)

Copy 0

Cinderella
(vrijdag, vtm, 20u35)

Er was eens een Disney-sprookje. The House of Mouse brengt het grootste liefdesverhaal ooit verteld op het scherm in een spetterende live-action versie. Met een beetje hulp van de digitale trukendoos tovert Disney het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm om in een visueel spektakelstuk met prachtige kostuums, kleurrijke diertjes, leuke humor, een ravissante Assepoester, een schitterende Cate Blanchett als verbitterde stiefmoeder en GoT-ster Richard Madden als de prins op het witte paard. Dit is vintage Disney!

American Hustle
(vrijdag, NPO 3, 22u15)

Meesterlijk komisch misdaaddrama, van de regisseur van The Fighter en Silver Linings Playbook, met een fabelachtig sterk acterende topcast: Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Amy Adams. De film werd genomineerd voor 10 Oscars (o.a. Film en alle acteercategorieën) en won 3 Golden Globes. Irving Rosenfeld is een briljante oplichter die samen met zijn sluwe Britse partner en minnares Sydney Prosser wordt gedwongen om te werken voor de losgeslagen FBI-agent Richie DiMaso. DiMaso introduceert ze in de gevaarlijke maar betoverende wereld van de ‘power brokers’ en de maffia.

Red Sparrow
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Kameraad Matthias Schoenaerts. Red Sparrow is een intrigerende, mysterieuze en spannende spionagethriller die ons helemaal terug in dat Koude Oorlog-sfeertje werpt. Jennifer Lawrence excelleert als een ijskoude moordmachine in een grauwe thriller, waarin de grootste smeerlap van allemaal gespeeld wordt door een Belg: Matthias Schoenaerts. Ingeblikt door de regisseur van The Hunger Games gaat Red Sparrow veel verder dan die young adult-film met zeer expliciete seksscènes en martelpraktijken.

Avengers: Age of Ultron
(zaterdag, vtm, 20u25)

Avengers assemble! Iron Man, Thor, Hulk, Black Widow, Captain America en Hawkeye hijsen zich opnieuw in hun superhelden-outfit om samen de wereld te redden in een tweede fantastisch Avengers-avontuur. Denk aan waanzinnige actiescènes, coole stunts, adembenemende speciale effecten en onvoorstelbare showdowns. Minder dan de eerste Avengers, maar een uitstekende keuze voor een rasechte popcornfilm op een luie zaterdagavond!

The Sugarland Express
(zaterdag, CAZ, 20u40)

Hoewel de tv-film Duel zijn echte regiedebuut is, de film verscheen in Europa in de bioscoop, wordt The Sugarland Express algemeen aanzien als de eerste bioscoopfilm van Steven Spielberg. De film gaat ook de geschiedenis in als de eerste samenwerking tussen Spielberg en cinematograaf Vilmos Zsigmond (Close Encounters of the Third Kind). Niet meteen de beste van The King of Entertainment, maar een absolute must voor elke die-hard Spielbergfan.

Clear and Present Danger
(zaterdag, CAZ, 22u40)

Drugskartels, illegale Amerikaanse paramilities, een kletterende schietscène en Harrison Ford als Jack Ryan in een bloedstollende thriller van de regisseur van Patriot Games, The Saint en The Bone Collector, gebaseerd op een verhaal van Tom Clancy. De film kreeg een Oscarnominatie voor beste geluid en geluidseffecten. Wanneer admiraal James Greer ernstig ziek wordt, vervangt Jack Ryan hem als een van de belangrijkste adviseurs van de president. Hij krijgt meteen een loodzware opdracht voorgeschoteld. Een intieme vriend van de president werd vermoord en Ryan moet het onderzoek leiden. Deze vriend, een machtige Amerikaanse zakenman, onderhield duistere connecties met Colombiaanse drugskartels. Ryan begint aan een race tegen de klok en tegen zijn eigen regering, die via verschillende groeperingen de hele zaak in de doofpot wil steken.

Taken
(nu in Play)

Je zoekt best geen ruzie met Liam Neeson, ook niet telefonisch, want hij heeft een speciale set van vaardigheden. Wie had ooit gedacht dat Liam Neeson, Oskar uit Schindler’s List, op 62-jarige leeftijd uitgegroeid zou zijn tot een echte actieheld. En geen Expendable hé, verre van. Het begon allemaal met de actiethriller Taken, waarin de dochter van Bryan Mills (Neesons personage) wordt ontvoerd. Wat volgt is een waanzinnige klopjacht waar Rambo, Ethan Hunt, zelfs The Terminator wat van kunnen leren.

The American
(nu in Play)

Ingetogen, intrigerend en machtig in beeld gebracht psychologisch thrillerdrama, geregisseerd door de wereldberoemde portretfotograaf Anton Corbijn, met een koelbloedige George Clooney en een supersensuele Violante Placido. Jack is een ijskoude en beenharde huurmoordenaar. Als een klus in Zweden helemaal verkeerd afloopt en hij achternagezeten wordt door een horde Zweedse schietgrage kerels, duikt hij onder in een rustig en pittoresk Italiaans dorpje. Daar moet hij voor zijn baas een speciaal wapen ontwerpen voor zijn volgende en tevens allerlaatste opdracht.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.