8 filmtips voor het weekend (12/04 – 14/04)

Copy 0

Apollo 13
(vrijdag, vtm, 23u25)

“Houston, we have a problem”. 1970. Een jaar na de legendarische maanlanding van Apollo 11 en de eerste mens op de maan, worden Jim Lovell, Fred Haise en Ken Mattingly voorbereid voor hun missie met Apollo 13. Aanvankelijk reageert de media en het Amerikaanse publiek zeer lauw op deze missie, die gezien wordt als een ‘routinevlucht’. Tot het moment dat blijkt dat de astronauten gevangen zitten in een zwaar beschadigd ruimteschip en ze samen met het vluchtleidingscentrum een wanhopige strijd voeren om te overleven. Regisseur Ron Howard maakte van deze ‘heroïsche’ gebeurtenis een beklijvend thrillerdrama met klasbakken Tom Hanks, Ed Harris, Bill Paxton en Kevin Bacon in de hoofdrollen. De film won twee Oscars, voor beste montage en geluid en werd genomineerd voor zeven andere Oscar (o.a. beste film, mannelijke bijrol en scenario).

De Premier
(zaterdag, vier, 20u25)

De Premier is een nieuw schot in de roos voor de Vlaamse succesregisseur Erik Van Looy. Vanaf de eerste minuut zit je genageld aan je stoel en neemt Van Looy je mee op een rollercoaster van een filmtrip boordevol spannende momenten, onverwachte plotwendingen, bloedstollende showdowns, nagelbijtende scènes en keiharde afrekeningen. Koen De Bouw speelt de premier van België en krijgt de opdracht de president van de VS te vermoorden. Met de rug tegen de muur probeert de premier een uitweg te vinden.

The Notebook
(zaterdag, vijf, 20u25)

Haal maar eerst wat extra Kleenex-dozen in huis, want The Notebook is één van de meest memorabele tearjerkers uit de filmgeschiedenis. Een nog zeer jonge Ryan Gosling, Rachel McAdams en James Marsden lieten in dit epische romantisch drama een onvergetelijke indruk na. In 2005 veroverde de film liefst 8 Teen Choice Awards, waaronder Beste Liefdesscène (Noah en Allie op de brug), Beste Date Movie en Beste Doorbraak (Gosling).

Alien: Covenant
(zaterdag, Q2, 20u25)

Het begin van de nachtmerrie! De Alien-filmreeks spreekt al decennia tot de verbeelding en Alien: Covenant voegt een nieuwe angstaanjagende en bloedstollende aflevering toe aan het machtige horrorepos. In deze sequel op Prometheus krijg je een ‘enkeltje’ naar de hel gekruid met een stevige brok body-horror, dreigende terreur, gefilosofeer over de Grote Vragen, een onheilspellende soundtrack en een magistrale dubbelrol van Michael Fassbender. Tip: geen film om tijdens het eten te bekijken!

The Ides of March
(zondag, BBC One, 00u30)

Uitstekend, Oscargenomineerd politiek thrillerdrama van en met George Clooney, met een all-star cast in bloedvorm: Ryan Gosling, Paul Giamatti, Rachel Evan Wood en Philip Seymour Hoffman. Stephen Meyers, een jonge idealistische nieuwkomer in het politieke wereldje, is de persvoorlichter bij de campagne van de Democratische presidentskandidaat Mike Morris. Gestart met goede intenties, belandt hij al snel in een web van achterkamerpolitiek en manipulatie. Hij begint zelfs een affaire met een stagiaire. Als hij vervolgens op een schandaal binnen zijn team stuit, raakt hij volledig de weg kwijt.

Mission: Impossible – Fallout
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

De beste actiefilm van 2018! Tom Cruise heeft zich nog maar eens overtroffen. Mission: Impossible – Fallout is een onvervalste en wervelende actieknaller van begin tot eind, boordevol waanzinnige stunts van de Cruiser (die helikopterscène, die Halo-jump, die renscène in Londen). Als een vleesgeworden sloophamer van een CIA-agent ontpopt Henry Cavill zich dan weer meteen tot een van de meeste legendarische figuren die de filmreeks heeft gekend. Tel daar nog de perfecte soundtrack bij en een heleboel fraaie plaatjes en heb je een Mission: Impossible die hengelt naar de positie van allerbeste film uit de hele reeks.

Toy Story trilogie
(nu in Play)

Toy Story was een mijlpaal op het gebied van vernieuwende animatietechnieken, maar bovenal een onvergetelijk avontuur voor de hele familie, van de makers van Finding Nemo en Cars. Regisseur John Lasseter won een Special Achievement Academy Award. De film werd genomineerd voor 3 Oscars, o.a. Beste Scenario. Toy Story laat je kennismaken met een heleboel hartverwarmende karakters, o.a. cowboy Woody en Buzz Lightyear, een futuristisch actiefiguurtje. Samen met een cast vrolijke vriendjes laat Toy Story de hele familie genieten van actie, avontuur en vele lachsalvo’s.

Hulk
(nu in Netflix)

Een gigantisch groen monster met onmetelijke krachten. Een tot de tanden gewapende militaire macht. Een onmogelijke liefde. En een monumentale actiescène van 22 minuten in een science-fiction-actiethriller, gebaseerd op de megapopulaire comicbook van Marvel. Bruce Banner werkt als wetenschapper aan het Berkeley Nuclear Biotechnical Institute. Zijn naaste collega is niemand minder dan zijn vroegere vlam Betty. Samen met nog een team van wetenschappers houden ze zich bezig met de laatste nieuwe toepassingen van het gebruik van gamma-stralen. Tijdens een van de opkuisbeurten loopt het echter flink mis. Bruce redt zijn collega door een stevige portie gamma-stralen op te vangen. Normaal sterft een mens bij deze blootstelling, maar Bruce niet. Hij lijkt zelfs herboren te zijn. Hij voelt zich sterker dan ooit. Maar wanneer de agressie de overhand neemt, blijkt er iets vreemds te gebeuren. Bruce verandert dan in… de ‘Hulk’.

Extra: serietip

Game of Thrones seizoen 8
(zondag op maandag, vanaf 03u00, in Play en Play More)

Winter is here! Na bijna tachtig weken (!) zonder, krijgen we eindelijk een nieuwe aflevering van Game of Thrones. Het achtste en laatste seizoen van GoT bestaat slechts uit zes afleveringen, maar volgens HBO zal elke aflevering aanvoelen als een Hollywoodblockbuster. Wie zal op de ‘Throne’ belanden, welke hoofdrolspelers overleven de op til staande oorlogen en welke verrassingen heeft ‘GoT’ nog in petto voor ons? Dompel jezelf opnieuw onder in een wereld van intriges, verboden liefdes, epische veldslagen, waanzinnige taferelen, brutale moorden, fenomenale effecten en meeslepende verhalen. Zet je schrap voor epische televisie!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.