8 filmtips voor het weekend (10/05 – 12/05)

Copy 0

From Russia with Love
(vrijdag, Q2, 20u35)

Spectaculaire actiescènes, de introductie van Q, de bloedmooie Daniela Bianchi (ex-Miss Rome) en Sean Connery die terugkeert voor de tweede Bondfilm, die volgens velen gezien wordt als de beste uit de James Bond filmreeks. Van de regisseur van Dr. No en Thunderball. James Bond strijdt tegen de boosaardige organisatie SPECTRE, in een bloedstollende jacht op een Russische decoderingsmachine. Blofeld, de topagent van SPECTRE, wil de dood van Dr. No wreken en Bond in de val lokken. Een spannende bootrace, een brutale helikopteraanval en een aparte treinrit op de Orient Express bewijzen dat 007 niet zo makkelijk uit te schakelen is.

The Italian Job
(vrijdag, één, 23u55)

Remake van de legendarische en gelijknamige film uit 1969 met een pak actiescènes, spectaculaire ontsnappingen, uitgekookte overvallen en een absolute sterrencast (Mark Wahlberg, Jason Statham, Charlize Theron, Edward Norton). Venetië. Zes topcriminelen hebben net de perfecte overval achter de rug. De goudstaven die ze hebben buitgemaakt verzekeren hen van een zorgeloos leven. Maar dan hebben ze geen rekening gehouden met een verrader binnen hun team: Steve. Hij gaat er met de volledige buit vandoor. Een jaar later is het team de verrader op het spoor. Om hun goudstaven terug te krijgen, plannen ze de spectaculairste kraak ooit.

The Last Samurai
(vrijdag, vier, 20u35)

Epische veldslagen, betoverende cinematografie en de kunst van de Samurai-vechttechnieken in een dramatisch avontuur van de regisseur van Gladiator en Blood Diamond, met Tom Cruise. Japan, 1876. Kapitein Nathan Algren, een Amerikaanse oorlogsheld, wordt naar Japan gehaald om de soldaten van Keizer Meiji te trainen voor een aanstaande oorlog met de strijdkrachten van de opstandige samurai Katsumoto, de laatste leider van deze eeuwenoude krijgers. Door een onverwachte aanval van Katsumoto worden de troepen van Meiji afgeslacht en kapitein Algren gevangen genomen. Tijdens zijn gevangenschap heeft hij verschillende gesprekken met Katsumoto en raakt hij onder de indruk van de levensfilosofie van de samurai.

Under the Silver Lake
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Enigmatische filmtrip. Under the Silver Lake is de ‘WTF-film’ van dit weekend. Een geflipte mysterieuze detectivethriller met Andrew Spider-Man Garfield in de hoofdrol. Hij schittert als een nerdy amateurdetective die op zoek gaat naar zijn verdwenen sexy overbuurmeisje. David Robert Mitchell, regisseur van horrorhir It Follows, doet je verdwalen in een popcultureel labyrint, boordevol cryptische boodschappen op ontbijtgranenverpakkingen en in popdeuntjes, referenties naar LA noir thrillers. Niets kan je voorbereiden op deze spannende en sensuele wereld van mysteries, fantasie en onvoorspelbaarheid.

The King’s Speech
(zaterdag, één, 21u25)

Britse humor en een pak sublieme vertolkingen in een historisch drama met Colin Firth en Geoffrey Rush (Shine). De film werd de grote winnaar bij de Oscaruitreiking van 2011 met gouden beeldjes voor film, regie, acteur en scenario. 1925. Het overlijden van koning George V en het oneervol aftreden van zijn eerste zoon Edward, brengt prins Albert plots op de troon. Albert, Bertie voor vrienden, kampt al heel zijn leven met een ernstig stotterprobleem. Hij besluit de hulp in te roepen van de excentrieke logopedist Lionel Logue. Maar die heeft wel zeer onorthodoxe methoden.

Passengers
(zaterdag, vtm, 21u35)

Romantiek in de ruimte met een duister kantje. Twee van de grootste en mooiste filmsterren van het moment, Jennifer Lawrence en Chris Pratt, beleven een romance tegen een oogverblindende sterrenhemel aan boord van een majestueus ruimteschip. Wees gewaarschuwd: Passengers is veel meer dan wat romantisch gestoei. De SF-prent is een cocktail van romantiek, drama en spanning. Een boeiende kijkervaring met een heleboel mysteries, prachtige CGI-beelden en zelfs een naargeestig sfeertje.

Mission: Impossible – Ghost Protocol
(zondag, vtm, 20u45)

De laatste missie, Fallout, is nog steeds de beste actiefilm van vorig jaar, maar ook Ghost Protocol was een wervelend en entertainend kijkstuk met supergewaagde stunts (de Burj!) en halsbrekende achtervolgingen. De film is eindelijk geen Mission: Ethan Hunt meer, maar wordt terug, zoals in de eerste M:I, door een team van geheim agenten gedragen. Regisseur Brad Bird (Incredibles) bewijst dat hij niet enkel op animatievlak excelleert, maar ook met echte acteurs een wervelend en bij momenten komisch actie-avontuur in elkaar kan steken.

Zodiac
(nu in Netflix)

Een van de beste thrillers van de 21 ste eeuw! Beklijvend kijkstuk gebaseerd op waargebeurde feiten, van grootmeester David Fincher, regisseur van Se7en, Fight Club, The Game en Panic Room met Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo. Tijdens de jaren 70 werd San Francisco opgeschrikt door een seriemoordenaar die cryptische boodschappen en brieven liet publiceren in de San Francisco Chronicle. Twee politieagenten, Dave Toschi en William Armstrong, een misdaadjournalist en de tekenaar van de San Francisco Chronicle raken geobsedeerd door de zaak en bijten zich stuk op het onderzoek. De seriemoordenaar werd nooit gevat.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.