7 Filmtips voor het weekend (22/6 – 24/6)

Copy 1

Deux jours, une nuit
(vrijdag, canvas, 21u15)

Actueel sociaal drama van de gebroeders Dardenne (Rosetta, L’Enfant) met een uitmuntende Marion Cotillard (La môme, Inception) in de hoofdrol. Cotillard won de European Film Award voor Beste Actrice en werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Actrice. De film was de Belgische inzending voor de Oscars. Sandra wil graag weer aan het werk en probeert haar baan terug te krijgen. De enige manier waarop zij dit kan bewerkstelligen is om haar collega’s te overtuigen hun bonus in te leveren.

Twelve Monkeys
(vrijdag, Q2, 22u45)

SF-klassieker van regisseur Terry Gilliam (Brazil), met Bruce Willis (Die Hard), Brad Pitt (Se7en) en Madeline Stowe (tv-serie Revenge). De film werd genomineerd voor 2 Oscars: Mannelijk Bijrol (Pitt) en Kostuums. Pitt won wel een Golden Globe voor zijn vertolking. Een onbekend virus heeft het menselijk ras bijna uitgeroeid in 1996. In 2035 heeft slechts 1% het virus overleefd. De overlevenden zijn verplicht om onder de grond te leven. Een gevangene wordt gedwongen om vrijwillig terug te keren naar 1996 om informatie over het ontstaan van het virus te verzamelen dat het resultaat zou zijn geweest van het mysterieuze ‘Leger van de Twaalf Apen’.

Crazy, Stupid, Love
(zaterdag, vijf, 20u25)

Romantische komedie over een groep mensen die elk op hun eigen manier worstelen met de liefde, met een uitmuntende sterrencast: Ryan Gosling (Drive), Emma Stone (La La Land), Steve Carell (The 40 Year Old Virgin) en Julianne Moore (The Big Lebowski). Cal Weaver is een degelijke veertiger die denkt dat zijn huwelijk perfect is, totdat zijn vrouw Emily een scheiding aanvraagt. Cal is weer vrijgezel en voelt zich verloren. Maar dan ontmoet hij Jacob Palmer, een ware ladykiller die hem helpt de liefde en zijn mannelijkheid terug te vinden.

Rocky II
(zaterdag, vier, 22u30)

Machtig vervolg op klassieker en Oscarwinnaar Rocky. Sylvester Stallone speelt opnieuw de hoofdrol en nam ook het scenario en de regie voor zijn rekening. Rocky geniet met volle teugen van zijn verworven faam. Zijn bokscarrière is echter voorbij. Na het gevecht met Apollo Creed, adviseren de artsen hem om niet meer te boksen. Rocky volgt het advies op, maar het leven buiten de ring is zwaar. Hij vindt geen goede baan en zijn vrouw Adrian is zwanger. Apollo Creed is op zijn beurt alle insinuaties rond het gevecht beu en eist een ‘rematch’. Tegen de raad van de artsen en zijn vrouw in, hervat Rocky de trainingen.

The Lincoln Lawyer
(zondag, Q2, 20u50)

Matthew McConaughey! Heb je nog een andere reden nodig om deze film te bekijken? McConaughey schittert in dit entertainende thrillerdrama als de gewiekste advocaat Mike Heller. Een rol die McConaughey op het lijf is geschreven. Vanuit zijn Lincoln regelt hij zijn zaakjes en dat is niet altijd met de meest vredelievende mensen. Wanneer multimiljonair Louis Roulet wordt beschuldigd van verkrachting, ziet Haller kans op eeuwige roem. Maar deze schijnbaar eenvoudige zaak ontwikkelt zich tot een lastig complot.

Black Panther
(in de Telenet TV-theek/Films op aanvraag-shop van Proximus)

Zijn er al niet genoeg superhelden? Ja, de superheldenmoeheid begint stilaan in te treden en oersaaie films als Justice League lijken enkel maar het einde van de bovennatuurlijke helden aan te kondigen. Net dan verschijnt er een film als Black Panther. Marvel doet het toch maar weer. De film ziet er zeer slick uit, knettert van de waanzinnige actie, coole locaties en heeft twee bad-ass acteurs in de hoofdrollen.

The Incredibles
(in Play in de Telenet TV-theek)

Wervelend en actierijk Pixar-animatieavontuur voor de hele familie over het alledaagse maar ongelofelijke leven van een gezin vol superhelden, van de regisseur van Ratatouille en Mission: Impossible – Ghost Protocol. Bob Parr en zijn vrouw Helen behoorden vroeger tot de groep van ’s werelds grootste misdaadbestrijders. Levens redden en het kwaad bestrijden was hun dagelijks werk. Maar vijftien jaar later zijn ze gedwongen om als gewone burgers te leven en zich terug te trekken in een buitenwijk. Ze wonen daar als ‘normaal’ gezin met hun drie kinderen. Bob wil echter niets liever dan weer in actie komen. Het vervolg verschijnt volgende week woensdag in de bioscoopzalen.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.