7 filmtips voor het weekend (19/10 – 21/10)

Copy 0

Gone Girl
(vrijdag, vijf, 20u35)

Wanneer Nick Dunne bekendmaakt dat zijn vrouw vermist is, start de politie en vooral de media een onderzoek. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst langzaam maar zeker bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord? Bloedstollende thriller met een hele reeks twists, een ijzersterke en Oscargenomineerde vertolking van Rosamund Pike en één van de meest waanzinnige moordscènes ooit op pellicule gezet. Gebaseerd op de bestseller van Gillian Flynn en een nieuw meestwerk van David Fincher (Se7en, Fight Club, Zodiac).

The Bourne Supremacy
(vrijdag, Q2, 22u35)

De tweede film in de Bourne-reeks is een zalige thriller met waanzinnige knokpartijen – dat magazinegevecht! – en een fabelachtige auto-achtervolging in de straten van Moskou. Deze Bourne zorgde voor een nieuwe schokgolf in het actiegenre, met name in dat van de spionagethriller. Regisseur Paul Greengrass nam het roer over van Doug Liman, paste zijn documentairestijl op het actiegenre toe en maakte van Bourne de populairste geheim agent op deze planeet.

Jumanji: Welcome to the Jungle
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Een vervolg op het familie-CGI-vehikel met Robin Williams? Nee, deze Jumanji is een heel ander beestje. Een wervelende, grappige en nostalgische avonturenfilm waarin een stel tieners plotseling in het gelijknamige videospel terechtkomen en de gedaante aannemen van Dwayne Johnson, Jack Black, Karen Gillian en Kevin Hart. Wat dan volgt is een machtige mix van zalige moppen, coole one liners, acteurs die de draak steken met hun eigen imago, schitterende CGI en adembenemende avonturen.

Rear Window
(zaterdag, CAZ, 23u50)

Eén van onze all-time favorites! Rear Window is één van de allerbeste films van Alfred Hitchcock. Voyeurisme, moord en nagelbijtende suspens kruiden deze fantastische thriller met een onvergetelijke James Stewart en Grace Kelly. Topfotograaf L.B. Jefferies zit na een ongeluk noodgedwongen thuis met een gebroken been. Om de tijd te doden nestelt hij zich iedere dag achter het raam om de bewoners van het aanpalende flatgebouw in de gaten te houden, vaak met zijn telelens. Langzaam groeit de gezonde nieuwsgierigheid uit tot een obsessie. Zeker als hij denkt dat hij één van zijn buren een moord ziet plegen. De film werd genomineerd voor vier Oscars, o.a. Beste Regie en Cinematografie.

The Grand Budapest Hotel
(zaterdag, vtm, 23u30)

Excentrieke, kleurrijke en eigenzinnige komedie zoals enkel Wes Anderson (Moonrise Kingdom, Fantastic Mr. Fox en The Darjeeling Limited) ze kan maken. Niet even sterk als Moonrise Kingdom, maar The Grand Budapest Hotel zit wel opnieuw barstensvol kleine, leuke details, grappige momenten, prachtige sets, coole vertolkingen en waanzinnige kleuren. Een film die moeiteloos een smile op je gezicht tovert. Een lekkernij van een kijkervaring!

Batman v Superman: Dawn of Justice
(zaterdag, vier, 20u25)

Batman windt er geen doekjes om in deze bombastische, snoeiharde en spectaculaire actiethriller. Op je scherm barst een brutale strijd los tussen twee van de grootste en meest iconische superhelden van het witte doek. Toch is het Gal Gadot, als de krachtige amazone Wonder Woman, die met haar schild en magische zweep de twee titelreuzen omverblaast. Vooral haar rol tijdens de eindscène is in-druk-wek-kend.

First Man
(Nu in de bioscoop)

Na Whiplash en La La Land keken wij reikhalzend uit naar de nieuwe van regisseur Damien Chazelle. Een heel ander beestje dan zijn twee vorige titels, maar wel opnieuw met Ryan Gosling. En zowel Chazelle als Gosling leveren absoluut topwerk. Chazelle kiest deze keer wel voor een radicaal andere stijl. Een mengeling van Terrence Malick – voor het gezinsleven van Neil Armstrong – en Christopher Nolan – voor de waanzinnige en superrealistische vliegmomenten. Geen film voor mensen met vliegangst!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.