7 filmtips voor het weekend (18/5 – 20/5)

Copy 0

Ted 2
(vrijdag, Q2, 20u35)

Sorry troetelbeertjes, maar de enige echte knuffelbeer is de lekker vuilbekkende Ted. Samen met zijn Thunder Buddie Mark Wahlberg beleven ze weer een aantal zeer verrassende en Kinderen-Niet-Toegelaten-scènes. Ted is ondertussen getrouwd met zijn speelse geliefde Tami-Lynn. Het koppel voelt zich zelfs al klaar voor kinderen. Gezien Teds afkomst, vragen ze zijn beste vriend John om spermadonor te zijn. Maar zonder bewijs van ‘menselijkheid’ kan Ted geen officiële voogdij krijgen over het kindje.

The Fugitive
(zaterdag, één, 21u15)

Harrison Ford zit flink in de problemen in deze topthriller uit 1993. Hij wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, maar beweert bij hoog en bij laag dat hij onschuldig is. Hij ziet maar één uitweg: op de vlucht slaan en zijn onschuld bewijzen. Een simpele premisse die op zenuwslopende wijze op je scherm wordt getoverd en je twee uur lang bij het nekvel grijpt. Het feit dat Ford en Tommy Lee Jones in topvorm zijn, helpt ook natuurlijk.

Birdman
(zaterdag, canvas, 22u30)

Wat een weergaloos cinemafeest is Birdman, met Michael Keaton als een acteur die zijn vergane glorie (ooit was hij een blockbuster-superheld) probeert te herstellen met een eigen Broadway-toneelstuk naar What We Talk About When We Talk About Love van Raymond Carter. Regisseur Alejandro González Iñárritu brengt zijn worsteling in beeld door op verscheidene manieren de wetten van de cinema aan zijn laars te lappen. Winnaar van de Oscar voor Beste Film, Regie, Scenario en Cinematografie! Zien!

The Martian
(zaterdag, vtm, 20u30)

The Martian is topentertainment verpakt in een grappig, intelligent en spannend SF-drama. Zeker niet de beste van Ridley Scott en zeker niet zijn beste SF-film – denk maar aan Alien en Blade Runner. Maar laat je niet afschrikken door het SF-label, deze film is een survivaldrama met een pak komische momenten en een fenomenale soundtrack boordevol disconummers. Door een ongelukje blijft Matt Damon helemaal alleen achter op de planeet Mars. Zonder directe hulp van NASA of de Aarde rest hem slechts één optie: ‘I’m gonna have to science the shit out of this.’ Winnaar van 2 Golden Globes – Beste Film en Acteur – en genomineerd voor 7 Oscars.

Scarface
(zaterdag, CAZ, 20u40)

Ultragewelddadige en klassieke gangsterfilm van Brian De Palma, regisseur van The Untouchables en Body Double, naar een scenario van Oliver Stone, met Al Pacino en Michelle Pfeiffer. De film werd genomineerd voor drie Golden Globes: beste acteur, mannelijke bijrol en muziek. Tony Montana is een kleine crimineel uit Cuba die zijn kans waagt in de VS. Zijn gewelddadige aanpak en nietsontziende acties worden snel opgemerkt door het criminele circuit.

War for the Planet of the Apes
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

‘War is coming’. Een van de meest onwaarschijnlijke trilogieën van de laatste decennia bereikte met War zijn ultieme hoogtepunt. Dawn of the Planet of the Apes nestelde zich in 2014 in het illustere rijtje van sequels die beter waren dan het origineel. In de finale van de Apes-trilogie worden alle registers opengegooid. In Dawn voorspelde Caesar al dat een oorlog op komst was. Nu breekt deze in al zijn hevigheid uit en met de meedogenloze Colonel (gespeeld door Woody Harrelson), krijgt Caesar een formidabele tegenstander. War is veruit de beste film uit de trilogie met machtige beelden, een doomsday-sfeertje, waanzinnige actie en knipoogjes naar Apocalypse Now. Misschien wel de beste popcornfilm van vorig jaar.

Het Vonnis
(zaterdag, NPO 1, 23u50)

Pakkend, controversieel drama over recht en rechtvaardigheid, over moraal en ethiek, geregisseerd door Jan Verheyen, met Koen De Bouw, Veerle Baetens en Johan Leysen (The American). De film werd in Vlaanderen een heuse blockbuster. Als de moordenaar van zijn vrouw door een procedurefout wordt vrijgelaten, slaan bij Luc Segers de stoppen door. Hij neemt het recht in eigen handen, en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.