7 filmtips voor het weekend (16/03 – 18/03)

Copy 0

Inception (vrijdag, canvas, 21u15)

Spectaculaire actiescènes, grensverleggende visuele effecten, een machtige soundtrack (van Hans Zimmer) en een internationale topcast in een originele sci-fi actiethriller en instant klassieker van Christopher Nolan (The Dark Knight, Dunkirk, Interstellar). Leonardo DiCaprio speelt Dom Cobb, de allerbeste extractor. Hij duikt in het onderbewustzijn om daar waardevolle informatie te stelen. Hierdoor is een gewilde bedrijfsspion, maar hij is ook op de vlucht. Het enige dat hem kan redden is het onmogelijke bereiken: inceptie. Het zaaien van een idee in plaats van het te stelen. Inception is één van de meesterwerken van de 21ste eeuw!

Alien: Covenant (vrijdag, Play More Cinema, 21u)

Het begin van de nachtmerrie! De Alien-filmreeks spreekt al decennia tot de verbeelding en Alien: Covenant voegt een nieuwe angstaanjagende en bloedstollende aflevering toe aan het machtige horrorepos. In deze sequel op Prometheus krijg je een ‘enkeltje’ naar de hel gekruid met een stevige brok body-horror, dreigende terreur, gefilosofeer over de Grote Vragen, een onheilspellende soundtrack en een magistrale dubbelrol van Michael Fassbender. Tip: geen film om tijdens het eten te bekijken!

The International (vrijdag, vtm, 23u15)

Internationale samenzweringen in de financiële wereld, chantage op het hoogste niveau, knipoogjes naar de Bourne-films en een monumentale shoot-out in het Guggenheim Museum in een complexe high-tech thriller van de regisseur van Lola Rennt en Perfume, met Clive Owen en Naomi Watts. Het betere thrillerwerk.

Mission: Impossible II (zaterdag, vtm, 22u30)

Slow motion martial arts gevechten, balletachtige actiescènes en adembenemende achtervolgingen in een typische John Woo actiethriller. Een buitenbeentje in de hele M:I reeks en misschien wel de minste van alle Mission: Impossible films, maar toch nog steeds een entertainend kijkstuk. Door de langere duur van de opnames, greep Dougray Scott naast de rol van Wolverine en Thandie Newton naast Charlie’s Angels. De film werd de grootste bioscoophit van 2000 en bracht Tom Cruise liefst 75 miljoen dollar op!

Gone Girl (zaterdag, vier, 20u25)

Wanneer Nick Dunne bekendmaakt dat zijn vrouw vermist is, start de politie en vooral de media een onderzoek. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst langzaam maar zeker bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord? Bloedstollende thriller met een hele reeks twists, een ijzersterke en Oscargenomineerde vertolking van Rosamund Pike en één van de meest waanzinnige moordscènes ooit op pellicule gezet. Gebaseerd op de bestseller van Gillian Flynn en een nieuw meestwerk van David Fincher (Se7en, Fight Club, Zodiac).

The Untouchables (zondag, CAZ, 20u40)

Fantastische misdaadklassieker en één van de absolute meesterwerken van Brian De Palma. De film bulkt van de klasbakken – Kevin Costner! Sean Connery! Robert De Niro! Andy Garcia! – , bevat enkele fabelachtige zenuwslopende setups (de trappenscène, de baseball bat dinnerscène, enz.) en de soundtrack van Ennio Morricone is uitmuntend. En dan zwijgen we nog over de auto’s, de wapens, de locaties en de kostuums! Leuk detail: Sean Connery won voor zijn vertolking van agent Jim Malone trouwens zijn enige Oscar (voor Beste Bijrol).

Brooklyn (zondag, BBC One, 21u30)

Brooklyn is een New Yorks sprookje dat je helemaal katapulteert naar de jaren 50 en verfrissend ouderwets aanvoelt. Brooklyn is een ingetogen, ontroerend en verscheurend liefdesverhaal. Alles aan Brooklyn straalt klasse uit. De prachtige kleuren, uitmuntende kostuums, schitterende cinematografie, het fantastische Oscargenomineerde scenario van Nick Hornby (High Fidelity, An Education), maar vooral de weergaloze vertolking van Saoirse Ronan. Haar prestatie werd beloond met een Oscar-, BAFTA- en Golden Globe nominatie voor Beste Actrice.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.