7 filmtips voor het weekend (1/6 – 3/6)

Copy 0

American Hustle
(vrijdag, canvas, 21u15)

Meesterlijk komisch misdaaddrama, van de regisseur van The Fighter en Silver Linings Playbook, met een fabelachtig sterk acterende topcast: Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Amy Adams. De film werd genomineerd voor 10 Oscars (o.a. Film en alle acteercategorieën) en won 3 Golden Globes. Irving Rosenfeld is een briljante oplichter die samen met zijn sluwe Britse partner en minnares Sydney Prosser wordt gedwongen om te werken voor de losgeslagen FBI-agent Richie DiMaso. DiMaso introduceert ze in de gevaarlijke maar betoverende wereld van de ‘power brokers’ en de maffia.

War of the Worlds
(zaterdag, één, 21u15)

Indrukwekkend post-9/11-thrillerdrama boordevol waanzinnige shots, degelijk acteerwerk van Tom Cruise en Tim Robbins, en knappe special effects. Een redelijk donkere prent voor een Steven Spielberg-film, maar ééntje die wel behoort tot zijn beste films van de laatste decennia. Ray is een gescheiden havenarbeider die zijn kinderen sporadisch ziet. Hij heeft het moeilijk om een goede vader voor hen te zijn, maar er wachten hem nog veel grotere problemen. Buitenaardse wezens zijn immers op aarde geland en ze komen niet in vrede.

The Truman Show
(zaterdag, vtm, 23u10)

Amusant, grappig, origineel, maar ook (nog steeds) brandend actueel en intelligent drama. Een knap staaltje meesterschap van regisseur Peter Weir (Dead Poets Society) met een prachtige soundtrack, donkere humor, ijzersterke vertolkingen van Ed Harris en Jim Carrey, en een majestueus einde. Een absolute aanrader. Truman Burbank leidt een perfect leventje: hij heeft een goede baan, een liefhebbende vrouw en een goede vriend. Maar misschien is zijn leven toch wel iets te perfect. Als kijker weten we ondertussen dat Truman het hoofdpersonage is van het succesvolle tv-programma ‘The Truman Show’, dat hij al heel zijn leven in een enorme tv-studio woont waar een dorp is nagebouwd en dat al zijn vrienden acteurs zijn. Maar wat gebeurt er als Truman dit allemaal ontdekt?

Scott Pilgrim vs the World
(zaterdag, Q2, 18u35)

Surrealistische en stijlvolle actiescènes en een magistrale integratie van computerspelletjes, comics en tv-series, in een grappig fantasy-avontuur, van de regisseur van Shaun of the Dead, Baby Driver en Hot Fuzz, met Michael Cera (Superbad). De 22-jarige Scott Pilgrim lijkt op het eerste gezicht een normale kerel. Hij speelt basgitaar bij de middelmatige garageband Sex Bomb en heeft een relatie met de 17-jarige Knives Chau. Vanaf het moment dat hij op een feestje de mooie Ramona Flowers tegen het lijf loopt, blijkt Scott veel meer in zijn mars te hebben.

Panic Room
(zaterdag, Q2, 20u35)

Zenuwslopende en beklemmende thriller van David Fincher (Se7en, Fight Club en The Game) met Jodie Foster (The Silence of the Lambs) en nog een zeer jonge Kristen Stewart. Een film die Fincher zelf omschreef als een ‘date movie’, maar het lijkt ons niet meteen de prent voor een romantisch avondje. Het verhaal: Een gescheiden vrouw betrekt met haar dochtertje een groot huis met een speciale ‘panic room’. Dit is een geheime ruimte die speciaal ontworpen werd om inbrekers buiten te houden. Wanneer Meg en haar dochter Sarah tijdens hun eerste nacht het bezoek krijgen van drie inbrekers, is de ‘panic room’ hun enige uitweg. Een ordinaire thriller, maar niet in de handen van Fincher, die met zijn visuele en technische skills en zijn magistraal oog voor detail, een machtig en beklijvend kijkstuk voorschotelt. Wedden dat je het slot van je deur nog een tweede keer checkt?

American Made
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

De kamerbrede smile? Check. De iconische zonnebril? Check. De cruiser in een vliegtuig? Check. Nee, dit is niet het vervolg op Top Gun, maar wel een van de betere Cruise-films van de laatste jaren. In deze misdaadthriller, gebaseerd op een ‘waargebeurde leugen’, komt Cruise verrassend sterk uit de hoek als een verveelde TWA-piloot die plots voor de CIA én een Colombiaans drugskartel werkt. Van regisseur Doug Liman, de man achter spionagekanon ‘The Bourne Identity’.

Saving Private Ryan
(zondag, vtm, 20u40)

De tandpasta-smile van Matt Damon moet je er bij nemen, maar voor de rest is deze oorlogsfilm van Steven Spielberg een waanzinnige kijkervaring. Vooral de openingsscène, de invasie van Normandië, is baanbrekende cinema. De kogels vliegen je om de oren, ledematen vliegen in het rond, soldaten vallen bij de bosjes. De gruwel van oorlog werd nog nooit op zo’n realistische wijze in beeld gebracht. Het leverde Spielberg zijn tweede Oscar voor Beste Regie op.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.