7 filmtips voor het weekend (07/12 – 09/12)

Copy 0

Arlington Road
(vrijdag, één, 23u25)

Paranoia, plotwendingen, een verbluffende Tim Robbins als baddie en spanning tot het bittere einde in een zenuwslopend thrillerdrama. Michael Faraday verloor enkele jaren geleden zijn vrouw tijdens een anti-terrorisme actie. Sindsdien is hij professor geschiedenis en terrorisme aan de universiteit en woont hij met zijn zoontje in een villawijk. Op een dag redt hij de zoon van de nieuwe buren en maakt zo kennis met Oliver en Cheryl Lang. Michael voelt meteen dat er iets niet klopt met Oliver. Hij grasduint in het verleden van zijn buurman en komt tot enkele merkwaardige ontdekkingen.

Frenzy
(vrijdag, CAZ, 23u05)

Tijdens de jaren zeventig vertoefde Alfred Hitchcock volop in de laatste periode van zijn legendarische carrière. Het niveau van Vertigo of Rear Window haalde hij niet meer, maar toch slaagde hij er soms nog in om een indrukwekkende thriller af te leveren. Frenzy, een prent waarin Londen wordt geteisterd door een seriemoordenaar, is er zo één. Hitch bewees met de film dat hij toch enigszins nog mee was met zijn tijd door de Britse hoofdstad om te toveren tot een duister, onaantrekkelijk post-swinging-sixties-oord waar gevaar en angst welig tieren. De suspense is natuurlijk van de bovenste plank, met de moordscènes als gedenkwaardig pièce de résistance.

Serendipity
(vrijdag, vijf, 20u5)

Kan ‘eens in je leven’ tweemaal voorvallen? Hollywoodstudio’s zijn meesters in het maken van romantische tranentrekkers en Serendipity hoort bij de allerbesten. In de film zijn we getuige van een toevallige ontmoeting tussen John Cusack en Kate Beckinsale: ze willen hetzelfde paar handschoenen kopen. Hun ontmoeting resulteert in een korte, maar heftige romance. Ze besluiten om uit elkaar te gaan, en de vraag of ze voor elkaar voorbestemd zijn volledig aan het lot over te laten.

The Disaster Artist
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Hommage aan de beste slechtste film ooit. Wat is de slechtste film die je ooit hebt gezien? De antwoorden zullen legio zijn, maar als je ooit het ‘disasterpiece’ van cult-regisseur Tommy Wiseau hebt gezien, zal je antwoord gegarandeerd ‘The Room’ zijn. Alleskunner en Hollywoodster James Franco brengt met ‘The Disaster Artist’ een ode aan regisseur Wiseau en de draaiperiode die uiteindelijk zou leiden tot een van de slechtste films ooit. Een komedie boordevol hilarische momenten, onvergetelijke dialogen en een krachttoer van James Franco.

Spartacus
(zaterdag, CAZ, 20u40)

“I am Spartacus.” Die woorden zitten stevig gebeiteld in de filmgeschiedenis en in het geheugen van iedereen die de prent over de moedige Romeinse slavenleider bekeek. Spartacus is de rol waar Kirk Douglas – jaja, de vader van Michael Douglas – het langst zal herinnerd voor worden. Wanneer je het machtige epos ontdekt of opnieuw bekijkt, weet je onmiddellijk (weer) waarom.

Mission: Impossible – Fallout
(nu in de Telenet TV-theek en Proximus)

Wat een actiefilm! Tom Cruise heeft zich nog maar eens overtroffen. Mission: Impossible – Fallout is een onvervalste en wervelende actieknaller van begin tot eind. De film zit opnieuw boordevol waanzinnige stunts van de Cruiser (die helikopterscène, die Halo-jump, die renscène in Londen) die je helemaal op het randje van je stoel brengen. In tijden van CGI-hoogtij is deze cinema-ervaring een heuse openbaring en verademing. Terwijl Rebecca Ferguson voor een nieuwe frisse wind zorgde in Rogue Nation, zorgt Henry Cavill deze keer voor de verrassing van de film. Als een vleesgeworden sloophamer van een CIA-agent ontpopt hij zich meteen tot één van de meeste legendarische figuren uit de hele reeks. Tel daar nog de perfecte soundtrack bij en een heleboel fraaie plaatjes en heb je een Mission: Impossible die hengelt naar de positie van allerbeste film uit de hele reeks.

Mowgli
(nu in Netflix)

Wacht, in 2016 bracht Disney toch al een live-action versie van het wereldberoemde verhaal van Rudyard Kipling uit? Klopt, dit is de langverwachte donkere versie van Andy Serkis, ingeblikt voor niemand minder dan Netflix. En het lange wachten wordt ruimschoots beloond. Met machtige motion capture (wat had je anders verwacht van Serkis), een indrukwekkende stemmencast (Christian Bale, Naomi Harris, Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett) en een duidelijke herinterpretatie van het verhaal, wordt dit een van de films om naar uit te kijken dit najaar. Nu in Netflix.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.