7 filmtips voor het weekend (02/03 – 04/03)

Copy 0

The English Patient (vrijdag, CAZ, 20u40)

Drama. Onmogelijke liefde. Topacteurs. Een bestseller. The English Patient is een episch melodrama waar je nooit genoeg van krijgt. Zet die Kleenex maar al klaar want deze prachtige dramatische film staat bol van de ontroerende momenten, adembenemende plaatjes, beklijvende vertolkingen en romantische avonturen. De film won liefst 9 Oscars (!), waaronder Beste Film, Regie, Cinematografie, Kostuums, Soundtrack, Bijrol (Juliette Binoche).

Jurassic World (zaterdag, vtm, 20u25)

Het park is open! Tweeëntwintig jaar na de gebeurtenissen uit Jurassic Park heeft het door John Hammond geïnspireerde themapark op Isla Nublar er bovendien een nieuwe attractie bij: de genetisch gemodificeerde hybride dinosaurus Indominus Rex. Vergeet de twee sequels op de klassieker, dit is de enige waardige opvolger op Jurassic Park. De film ademt de avontuurlijke, wonderbaarlijke en speelse stijl uit van het origineel en koos met Chris Pratt de perfecte filmster uit om ons te gidsen in dit nieuwe actierijke, spannende dino-avontuur. Nostalgische filmtrip van de bovenste plank!

Edge of Tomorrow (zaterdag, vier, 20u25)

De beste Tom Cruise van de laatste jaren! Niet zozeer door de Cruiser himself, maar wel door de topregie van Doug Liman (The Bourne Identity), de verrassend straffe Emily Blunt en de originele insteek. In deze intense SF-thriller is de aarde aangevallen door buitenaardse wezens, die door geen enkele bestaande militaire eenheid verslagen kunnen worden. Majoor William Cage wordt op een zelfmoordmissie gestuurd. Al na enkele minuten vindt hij de dood, maar wordt opgeslokt in een tijdlus en gedwongen om dezelfde gruwelijke strijd steeds opnieuw door te maken.

Lethal Weapon (zondag, vier, 22u35)

Wereldberoemde klassieker boordevol heftige actie, snelle dialogen, grappige momenten en het legendarische duo Danny Glover en Mel Gibson. Lethal Weapon is het sensationele verhaal van twee Vietnamveteranen die bij de politie werken en slechts één ding gemeen hebben: een grondige hekel aan het werken met een partner. Maar samenwerken wordt essentieel om te overleven wanneer een routineonderzoek naar een moord uitmondt in een regelrechte oorlog met een internationale heroïnebende, met als belangrijkste wapens oosterse vechtkunsten en machinegeweren.

12 Years a Slave (zondag, CAZ, 20u40)

De Verenigde Staten, 1841. Solomon Northup, een vrije zwarte man uit New York, wordt ontvoerd en verkocht als slaaf. Zijn gevangenschap is een constant strijd om te overleven en zijn waardigheid te behouden. De behandeling is onmenselijk, de plantage-eigenaar wreed en onvoorspelbaar, de angst tastbaar. 12 Years a Slave is een beklijvend en Oscarwinnend drama, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, van de hand van Steve McQueen, regisseur van Shame en Hunger. De film won 3 Oscars: Beste Film, Vrouwelijke Bijrol (filmdebuut van Lupita Nyong’O) en Scenario. Een kijkervaring die lang blijft nazinderen.

The Departed (zondag, zes, 20u30)

Meesterlijke misdaadthriller van één van de absolute grootmeesters: Martin Scorsese (Goodfellas, Taxi Driver en Gangs of New York). De film werd de grote winnaar tijdens de Oscars van 2007 met vier gouden beeldjes: beste regisseur, beste film, beste scenario en beste montage. De eerste Oscar trouwens voor Martin Scorsese! De cast bestaat uit ‘the best of the best’’ met Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Alec Baldwin, Martin Sheen, maar het is Mark Wahlberg die met de beste rol gaat lopen. Hij steelt elke scène waarin hij verschijnt. Deze film is alleen al de moeite voor de briefingscène van Wahlberg en Baldwin. De acteur werd genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe voor beste bijrol.

Moonlight (maandag, Play More Select, 00u05)

De sensatie van 2017! Winnaar van de Oscar voor Beste Film. Winnaar van de Golden Globe voor Beste Film. Moonlight is een ambitieus, origineel en grensverleggend coming-of-age verhaal met machtige vertolkingen, adembenemende beelden en hartverscheurende momenten. Een modern meesterwerk! Een instant klassieker! Must see!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.