7 filmtips voor het weekend (01/12 – 03/12)

Copy 0

Dallas Buyers Club (vrijdag, canvas, 21u15)

McConaughey verbaasde vriend en vijand in 2014. Vaarwel romcoms, zijn handelsmerk, welkom gewaagdere keuzes. Het absoluut hoogtepunt daarvan is zijn weergaloze en Oscarwinnende rol van Ron Woodroof in Dallas Buyers Club. In dit beklijvend drama, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, neemt hij het op tegen de macht en corruptie van de Food and Drug Administration van de Amerikaanse regering. Mis deze film zeker niet en ontdek een McConaughey zoals je hem nog nooit eerder zag.

The Illusionist (vrijdag, één, 23u25)

Magische, sprookjesachtige en mysterieuze thriller met Edward Norton, Jessica Biel en een zalige Paul Giametti. 1900. Wenen is in de ban van Eisenheim the Illusionist. Met zijn magische en overweldigende trucs weet hij iedereen te verbazen. De toekomstige koning van Oostenrijk-Hongarije, prins Leopold, is allerminst onder de indruk van Eisenheim en wil hem ontmaskeren. Eisenheim wordt zelfs een bedreiging voor zijn macht als Leopold ontdekt dat zijn toekomstige vrouw, Sophie Von Teschen, de grote jeugdliefde was van Eisenheim. De film kreeg een Oscarnominatie voor beste cinematografie.

Split (zaterdag, Play More Cinema, 21u)

De ultieme nagelbijter van 2017! M. Night Shyamalan is back! De regisseur van ‘The Sixth Sense’ en ‘Unbreakable’ moest de laatste 10 jaar enkele flops slikken, maar met ‘Split’ komt hij net zoals in zijn films, opnieuw zeer verrassend uit de hoek. ‘Split’ dompelt je helemaal kopje onder in een zenuwslopende psychologische thriller boordevol mysterieuze gebeurtenissen, krankzinnige momenten, gruwelijke taferelen, verrassende wendingen, een weergaloze James McAvoy en dé twist van het jaar! Must-see!

Philadelphia (zaterdag, één, 21u20)

Hollywoods eerste publieksfilm over aids werd een onverwacht grote hit. Tom Hanks kreeg een Oscar voor zijn vertolking. Bruce Springsteen ontving een gouden beeldje voor Best Song. Andrew Beckett heeft gestudeerd aan een prestigieuze universiteit en werkt voor een van de belangrijkste advocatenkantoren van Philadelphia. Een grote carrière ligt in het verschiet, maar dan wordt hij getroffen door aids. Hanks en Denzel Washington acteren op een duizelingwekkend niveau, met ook sterke bijrollen van Jason Robards en Antonio Banderas. Een ijzersterk en grensverleggend drama!

Elysium (zaterdag, Q2, 20u35)

Neill Blomkamp haalt net zoals in zijn doorbraakfilm District 9 weer zijn inventieve SF-trukendoos boven en strikte deze keer zelfs twee absolute Hollywoodsterren – Matt Damon en Jodie Foster – voor de hoofdrollen. Niet zo origineel als District 9, maar toch nog steeds origineler en frisser dan menig ander Hollywoodvehikel. Leuk detail: Damon ging kaal voor deze SF-thriller. In het jaar 2154 zijn er nog maar twee groepen mensen: de rijken en de rest. De rijken wonen op Elysium, een paradijselijk ruimtestation. De rest woont op de overbevolkte en verwoeste aarde. Minister Delacourt doet er alles aan om het luxe leventje op Elysium te beschermen. De mensen op aarde hebben slechts één doel: Elysium bereiken. Max begint aan een levensgevaarlijke missie, die kan uitmonden in gelijkheid voor iedereen.

Vertigo (zaterdag, CAZ, 20u40)

Mijlpaal in de filmgeschiedenis. Deze romantische thriller werd aanvankelijk maar lauw ontvangen bij de critici. Zelfs hoofdrolspeler James Stewart, op dat moment een absoluut icoon in Hollywood, distantieerde zich van de film. Ondertussen is de film uitgegroeid tot één van de allerbeste films ooit. Vertigo zit boordevol mysterie, obsessie en een erotische ondertoon en bevat een aantal van de meest iconische filmshots ooit. Hitchcock gaf in interviews regelmatig aan dat hij Vertigo beschouwde als zijn beste film.

Arsenic and Old Lace (zondag, één, 13u50)

Cary Grant wordt vandaag vooral herinnerd als het toonbeeld van klasse en charisma. Maar eigenlijk zou hij herdacht moeten worden als één van de grootste komische genieën uit de Hollywoodgeschiedenis. Je zult onmiddellijk weten waarom als je deze klassieker van Frank Capra bekijkt. Grant dartelt in dit verhaal over twee schattige tantes die eenzame mannen vermoorden over het scherm met kinderlijk enthousiasme, een imponerende komische timing en een onweerstaanbare mimiek. Cinema die heel je dag maakt. Wat zeggen we? Je week!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.