7 filmtips voor het weekend (08/09 – 10/09)

Copy 0

Edge of Tomorrow (vrijdag, vier, 20u30)

De beste Tom Cruise van de laatste jaren! Niet zozeer door de Cruiser himself, maar wel door de topregie van Doug Liman (The Bourne Identity), de verrassend straffe Emily Blunt en de originele insteek. In deze intense SF-thriller is de aarde aangevallen door buitenaardse wezens, die door geen enkele bestaande militaire eenheid verslagen kunnen worden. Majoor William Cage wordt op een zelfmoordmissie gestuurd. Al na enkele minuten vindt hij de dood, maar wordt opgeslokt in een tijdlus en gedwongen om dezelfde gruwelijke strijd steeds opnieuw door te maken.

Rocky (vrijdag, vier, 23u25)

Uitmuntende en meeslepende boksfilm van Sylvester Stallone. Grote winnaar tijdens de Oscarceremonie van 1977: winnaar van de Oscar voor beste film, beste montage en beste regie (genomineerd voor 7 andere Oscars, waaronder beste acteur en beste script). Absolute doorbraak van Sylvester Stallone, die zowel de hoofdrol als het scenario voor zijn rekening nam.

The Cabin in the Woods (vrijdag, NPO 3, 23u25)

In dit regiedebuut van Drew Goddard (scenarist van Cloverfield, Lost) trekken vijf vrienden voor een weekend naar een buitenverblijf in de bossen. De vijf jongeren, drie mannen en twee vrouwen, doen enkele vreemde ontdekkingen in het huisje. Het uitspreken van een Latijnse spreuk uit een dagboek van 1903, maakt van hun plezierige vakantie een heuse overlevingstocht. The Cabin in the Woods is een opeenvolging van alle bestaande horrorclichés. Een soort Scream, maar dan tot de tweede macht. Horrorfans zullen smullen, zeker met het tweede deel van de film. Joss Whedon (The Avengers) schreef het scenario.

Hacksaw Ridge (zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Mel Gibson maakt zijn terugkeer als regisseur langs de grote poort met een keihard oorlogsdrama boordevol heldendaden, snoeiharde, bloederige en gruwelijke actiescènes en een Oscargenomineerde Andrew Garfield in de hoofdrol. Een mentale en fysieke uppercut! De film werd genomineerd voor liefst 6 Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regie, en won 2 Oscars, voor Beste Montage en Geluid.

United 93 (zaterdag, Q2, 22u45)

Schokkende verfilming van de tragische gebeurtenissen aan boord van United Airlines vlucht 93 op 11 september 2001. Op 11 september 2001 worden vier vliegtuigen in de Verenigde Staten gekaapt door terroristen. Drie vliegtuigen bereiken hun doel: het Pentagon en de twee torens van het World Trade Center. Het vierde vliegtuig, United Airlines vlucht 93, is op weg naar Washington DC. De film laat zien hoe de passagiers besloten om hun leven op te offeren en het vliegtuig te laten neerstorten voor het zijn bestemming kon bereiken. Niet voor kijkers met vliegangst!

It (nu in de bioscoop)

Bijna dertig jaar na het ‘origineel’ raakte It opnieuw een gevoelige snaar bij ons en zetten we hem meteen tussen de beste boekverfilmingen van Stephen King. De horror zit juist, het drama voelt echt aan, de sfeer is lekker onheilspellend (soms zelfs een beetje te), de kindacteurs zijn allemaal perfect gecast, komische momenten zorgen af en toe voor een welkom moment van ontspanning en Pennywise tart alle verbeelding. Een perfecte mix van lachen, huilen en huiveren. We twijfelen er niet aan dat Stephen King genoten heeft van deze filmversie.

Total Recall (zondag, CAZ, 20u40)

“If I am not me, then who the hell am I?” Dit is niet de overbodige en zielloze remake met Colin Farrell, maar de sciencefictionklassieker van Paul Verhoeven met Arnold Schwarzenegger. De film baadt nog volop in de ultra-violence van de jaren 80, de typische politiek incorrecte Verhoeven-humor, spectaculaire actie (zonder CGI!) en een perfect gecaste Schwarzenegger. Legendarisch blijft de film echter voor de Hollywooddoorbraak van Sharon Stone, de fantastische oneliners – “Consider that a divorce!”, “See you at the party, Richter!” – die Schwarzenegger om de vijf minuten naar zijn tegenspelers afvuurt en natuurlijk de vrouw met de drie borsten. ‘Get ready for the ride of your life.’

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.