7 filmtips voor het weekend (20/10 – 22/10)

Copy 0

Rocky Balboa (vrijdag, vier, 23u15)

Rocky Balboa is een waardige afsluiter van de legendarische Rocky-reeks. De films rond The Italian Stallion kenden serieus wat ups en downs, maar deze Rocky Balboa staat op gelijke hoogte met de allereerste Rocky-film. Rocky Balboa zit boordevol nostalgie en bevat een aantal pakkende momenten. Stallone, die ook het scenario schreef en regisseerde, tovert hier één van zijn beste vertolkingen op het scherm. Een absolute must-see voor iedere filmfan.

Terminator 3: Rise of the Machines (vrijdag, Q2, 20u35)

Een Terminatorfilm die aanvankelijk verguisd werd door de die-hardfans, maar ondertussen een heuse herwaardering heeft doorgemaakt. Kan ook niet anders, want de actie spat van je scherm, de Terminatrix is een constante dreiging en Ahnold verkeerde toen nog in uitstekende vorm. Alleen al voor die achtervolgingsscène met de kraan moet je deze film gezien hebben!

The Godfather Part III (vrijdag, CAZ, 20u40)

Just when I thought I was out… they pull me back in.” Zestien jaar nadat Francis Ford Coppola Michael Corleone eenzaam achterliet op een parkbankje, sloeg hij opnieuw de handen in elkaar met Mario Puzo voor een derde hoofdstuk in de The Godfather-familiesaga. Het resultaat is een film die helaas de monumentale kwaliteiten mist van de eerste episodes, maar toch nog uitpakt met enkele geniale momenten. Vooral het hele slotstuk in en buiten de Siciliaanse opera gunt ons nog maar eens een blik op de genialiteit van Coppola.

The Cable Guy (vrijdag, één, 23u30)

Professioneel smoelentrekker Jim Carrey kruipt in de huid van een kabelinstallateur met psychopatische trekjes. Als hij een bezoek brengt aan het appartement van Steven Kovak, die net gedumpt werd door zijn vriendin, beschouwt hij Steven meteen als zijn beste vriend. Met alle gevolgen van dien. The Cable Guy is geen typische Jim Carrey-komedie, eerder een donker komedie zelfs, maar het is en blijft Jim Carrey. Denk aan hilarische toestanden (die Medieval Times-scène!) en smoelentrekkerij van het beste soort.

Jackie (zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Jackie is een gedurfde, intieme en onconventionele biopic over van één van de meest gemediatiseerde First Lady’s ooit. Natalie Portman kruipt op weergaloze wijze in de huid van Jackie Kennedy en zag haar vertolking bekroond met een BAFTA-, Golden Globe én Oscarnominatie. Van de Chileense regisseur Pablo Larraín die vorig jaar in Cannes al opzien baarde met Neruda. Naast Portman spelen ook Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup en John Hurt mee. Zet deze maar op je must-see lijstje!

Man of Steel (zaterdag, vier, 20u10)

Na Batman werd ook Superman stevig onder handen genomen. Het resultaat van deze heuse ‘reboot’ werd Man of Steel. Regisseur Zack Snyder, scenarist David S. Goyer en producent Christopher Nolan wilden met Man of Steel een Superman-film maken die in niets te vergelijken viel met eerdere Superman-films. De donkere toon van de film is het meest opvallende voorbeeld daarvan, maar het trio heeft ook een pak Superman-tradities overboord gegooid. Het is de eerste Superman-film van Warner Brothers zonder de wereldberoemde muziek van John Williams. Jimmy Olsen, de fotograaf van de Daily Planet, heeft geen rol in Man of Steel. Net zoals zijn aartsvijand Lex Luthor. Terwijl het in vorige films een zeer prominente rol speelde, is er in de deze film zelfs geen sprake van kryptonite. De film kan absoluut niet concurreren met de originele Superman uit 1978, maar voor Zack Snyder-fans is dit wel een episch spektakelkijkstuk.

Inglourious Basterds (zondag, CAZ, 20u40)

Misschien niet de allerbeste film van Quentin Tarantino, maar alleen al de moeite voor de fabelachtige en Oscarwinnende vertolking van Christoph Waltz, het Italiaanse accent van Brad Pitt en de zalige pubscène met Michael Fassbender. Volgens Tarantino is de openingsscène van de film, de befaamde boerderijscène waarin het personage van Waltz wordt geïntroduceerd, de allerbeste scène die hij ooit geschreven heeft. Een brutale film bij momenten, maar ook één waar je ontzettend mee kan lachen.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.