7 filmtips voor het weekend (01/03 – 03/03)

Copy 0

Warm Bodies
(vrijdag, Q2, 22u45)

The Walking Dead meets romantiek in deze zombiekomedie met een warm hart. R is een zombie. Hij vindt het niet fijn, maar heeft geleerd ermee te leven. Samen met honderden ondoden zwerft hij rond op een verlaten vliegveld. De weinige overlevende mensen hebben zich verschanst achter een enorme muur. Tijdens de jacht op avondeten stuit R op de stoere Julie, die hij tegen al zijn instincten in redt van de andere zombies. Julie merkt al gauw dat R anders is. En R ervaart plots wel erg menselijke gevoelens.

The Gift
(vrijdag, NPO 3, 22u30)

Mysterie met een strikje rond. Wanneer een gelukkig koppel op een dag een vreemdeling tegen het lijf loopt die beweert een oude schoolvriend te zijn, verandert hun leven drastisch. The Gift is een superbe thriller die je in twijfel laat tot de allerlaatste minuut. Een verontrustende film die langzaam zijn geheimen prijsgeeft om op het einde uit te halen met een finale die kan wedijveren met deze uit Se7en. Zeker kijken!

La La Land
(vrijdag, BBC Two, 00u05)

Na het formidabele Whiplash verovert regisseur Damien Chazelle andermaal ons hart en onze dansbeentjes met een van de beste films van de afgelopen jaren. De film is nog geen vijf minuten bezig of je zit al zachtjes mee te dansen met een brede glimlach op je smoelwerk. Die glimlach wordt enkel groter wanneer Emma Stone en Ryan Gosling op het witte doek verschijnen. Ze vertolken namelijk de hoofdrollen in een heerlijk ouderwetse romance die wordt gekleurd door hartverwarmende momenten, aangrijpende obstakels, wonderlijke danspartijen, prachtige songs en adembenemende plaatjes. Lees snel onze volledige review.

Jurassic Park
(nu in Netflix)

Grensverleggende speciale effecten, levensechte dinosauriërs en nagelbijtende suspens in een overdonderende thriller van grootmeester Steven Spielberg. 1993 werd een absoluut triomfjaar voor Spielberg, want ook Schindler’s List verscheen dat jaar in de zalen. Het was tijdens de draaiperiode van het oorlogsdrama in Polen dat Spielberg zelfs nog de productie van deze avonturenfilm moest afronden. Jurassic Park is een machtig staaltje cinema waarin Spielberg op meesterlijke wijze de kijker meeneemt op een spectaculaire, spannende en wonderlijke filmtrip.

Hereditary
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Niet voor gevoelige kijkers! Hereditary valt nog het best te omschrijven als een pikzwart familiedrama dat helemaal ontspoort tot een paranormale horrortrip. Aangekondigd als de gruwelijkste horrorfilm van het jaar, bestempeld als The Exorcist van 2018 en beschreven als de ‘engste horrorfilm van het jaar’. Regisseur Ari Aster knutselde met zijn debuutfilm een nagelbijtende horrorthriller in elkaar, die zich beetje bij beetje prijsgeeft en eenmaal de poorten naar de hel worden geopend, uitpakt met een waanzinnig gruwelijke finale. Bekijken op eigen risico!

Interstellar
(zaterdag, vier, 19u50)

De 2001 van onze generatie. Christopher Nolan leverde al enkele legendarische films af – Inception, Memento, The Dark Knight – maar deze Interstellar is zonder twijfel zijn magnum opus. Een wetenschappelijk zwaar thema verpakken in een spannend en beklijvend SF-epos, je moet het maar doen. Nolan neemt je mee op een onvergetelijk avontuur door wormgaten, naar andere werelden, aan boord van ruimteschepen, met een sublieme cast, een soundtrack die door merg en been gaat en beeldjes van een buitenaards niveau. Zien!

The Expendables 3
(zondag, vtm, 20u40)

Zorro, Han Solo, Mad Max en Blade in The Expendables! Het verzamelen van de indrukwekkende cast voor The Expendables was al een huzarenstukje voor Stallone. In het derde deel van ‘bompa’s op een missie’ doet Rambo er nog een schepje bovenop. Naast Arnold, Jet Li, Statham, Sly en Lundgren worden nu ook Harrison Ford, Wesley Snipes, Antonio Banderas én Mel Gibson in het strijdgewoel gegooid. Het resultaat: bombastische actie, explosieve gevechten en een pak spierbundels in een knallende actiethriller.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.