6 filmtips voor het weekend (8/6 – 10/6)

Copy 0

Das Boot
(vrijdag, canvas, 21u15)

Monumentaal en claustrofobisch Duitse thrillerdama. De beste ‘submarine’-film aller tijden. Crimson Tide , The Hunt for Red October en U-571 zijn stuk voor stuk goede films, maar deze steekt er mijlenver bovenuit. Gedurende bijna 150 minuten zit je letterlijk mee aan boord van U-96 en beleef je momenten van saaiheid, ondraaglijke spanning en terreur. Een ware uitputtingsslag voor de crew, maar ook voor de kijker. En dan hebben we het nog niet gehad over de ijzersterke vertolking van Jürgen Prochnow, de wereldberoemde soundtrack en zes Oscarnominaties (o.a. Beste Cinematografie en Regie). Een meesterwerk!

Deux jours, une nuit
(vrijdag, NPO 2, 23u35)

Actueel sociaal drama van de gebroeders Dardenne (Rosetta, L’Enfant) met een uitmuntende Marion Cotillard (La môme, Inception) in de hoofdrol. Cotillard won de European Film Award voor Beste Actrice en werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Actrice. De film was de Belgische inzending voor de Oscars. Sandra wil graag weer aan het werk en probeert haar baan terug te krijgen. De enige manier waarop zij dit kan bewerkstelligen is om haar collega’s te overtuigen hun bonus in te leveren.

Cars 3
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Het einde van Lightning McQueen? Eén van de populairste Pixar-films aller tijden schiet als een Fast & the Furious-bolide uit de startblokken met een bloedstollende race. Onze kampioen Lightning McQueen komt evenwel zwaar ten val en het einde van zijn carrière lijkt nabij. Enter de Pixar-magie die deze Rocky-achtige comebackfilm doorspekt met wijze levenslessen, aangrijpende flashbacks naar zijn mentor Doc Hudson (stem van Paul Newman) en beklijvende avonturen.

Ocean’s Eleven
(zaterdag, één, 21u20)

Vlijmscherpe dialogen, komische situaties, een fantastische soundtrack en een indrukwekkende ensemble cast (Brad Pitt, Matt Damon, George Clooney, Julia Roberts) in een komisch heistfilm. Danny Ocean en zijn perfect samengestelde team van handlangers staat op het punt om de kraak van de eeuw te plegen. Samen willen ze niet één, niet twee, maar drie casino’s leegroven. De ideale film voor avondje spanning, plezier en romantiek.

The Hunger Games: Catching Fire
(zaterdag, vtm, 20u40)

Ferme blockbuster, wervelend actie-avontuur en vervolg op het immens populaire The Hunger Games, gebaseerd op de bestsellers van Suzanne Collins. Veruit de beste film in de hele The Hunger Games-filmreeks. Na hun overwinning in de 74ste Hunger Games keren Katniss Everdeen en Peeta Mellark terug naar huis. Er is hen weinig rust gegund: ze moeten hun familie en vrienden achterlaten voor een verplichte zegetocht langs de verschillende Districten. Tijdens de reis voelt Katniss dat een opstand broeit.

Spring Breakers
(zaterdag, NPO 3, 23u50)

Disney-sterren Selena Gomez en Vanessa Hudgens in weinig verhullende bikini’s en James Franco als de ‘over-the-top’ gangster Alien in een controversieel drama. Om hun Spring Break te financieren beroven 4 sexy studentes een lokale fastfoodtent en geven ze zich helemaal over aan drank en drugs. Maar tijdens een wilde fuif in een hotelkamer komt er een abrupt einde aan hun hedonistische trip. Ze worden gearresteerd en opgesloten. Tot hun grote verrassing wordt hun borgsom betaald door … Alien, een lokale gangster.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.