6 filmtips voor het weekend (26/10 – 28/10)

Copy 0

A Nightmare on Elm Street
(vrijdag, één, 23u35)

Halloween staat voor de deur en de Vlaamse tv-zenders halen dan elk jaar hun horrorfilms van onder het stof. Een van de absolute klassiekers is deze A Nightmare on Elm Street met de introductie van het iconische personage Freddy Krueger. Gaan slapen wordt nooit meer hetzelfde met deze uitmuntende low budget horrorklassieker van horrorgrootmeester Wes Craven boordevol onvergetelijke en superscary scènes. Leuk detail: dit is de debuutfilm van Johnny Depp.

The Killing of a Sacred Deer
(vrijdag, Play More Cinema, 21u00)

Zeker geen film voor iedereen – toen we hem in de cinema meepikten, verlieten een aantal mensen vroegtijdig de zaal – maar voor ons wel een absolute aanrader. The Killing of a Sacred Deer is een bevreemdend drama met vleugjes humor én een stevige portie psychologische horror, een uitmuntende Colin Farrell en Nicole Kidman, maar bovenal een topvertolking van de jonge Barry Keoghan. Hij speelt een ergerlijk ettertje, zijn personage kruipt onder je huid en werkt je stevig op de zenuwen. Een van de beste vertolkingen van het filmjaar 2017. Kijken op eigen risico, want volgens Farrell maakte de film hem depressief.

28 Days Later
(vrijdag, NPO 3, 22u10)

Donkere post-apocalyptische horrorthriller van Danny Boyle, regisseur van Trainspotting en Slumdog Millionaire. Het vrijlaten van een groep besmette aapjes door dierenrechtenactivisten ontketent een dodelijke en allesvernietigende plaag in Groot-Brittannië. Na drie dagen lopen allerlei mensen infecties op. Na 8 dagen is er sprake van een epidemie. Na 15 dagen volgt een grootscheepse evacuatie. Na 20 dagen heeft het virus Groot-Brittannië verandert in een niemandsland bevolkt door geïnfecteerde mensen met een dodelijke haat. Na 28 dagen ontwaakt Jim uit een coma in een ziekenhuis in hartje Londen, het epicentrum van de plaag.

Black Panther
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Wakanda forever! Marvel maakte al enkele verbluffende superheldenfilms, maar verrast de kijker opnieuw met een waanzinnige superheld, een nieuwe adembenemende wereld én een van de beste (en coolste) slechteriken in ‘comicbook’-filmland. Black Panther is veruit de coolste en stijlvolste film uit de Marvel Cinematic Universe. De actie spat van je scherm, de soundtrack zweept je op, het Afro-futurisme is adembenemend, Michael B. Jordan steelt de show en er is een lekker sadistische Andy Serkis als kers op de taart.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
(zondag, vtm, 20u35)

Wilde zeemonsters, angstaanjagende meerminnen, een sexy Penélope Cruz, onze favoriete piraat Jack Sparrow, duizelingwekkende actie en prachtige visuele effecten in het vierde Pirates-avontuur. Een nieuw mysterieus avontuur dient zich aan als de excentrieke kapitein Jack Sparrow zijn oude vlam, Angelica, tegen het lijf loopt. Angelica is op zoek naar de geheimzinnige ‘Fontein van de Eeuwige Jeugd’ en wil dat Jack haar helpt.

The Omen
(zondag, CAZ, 22u20)

Huiveringwekkende horrorklassieker van de regisseur van Superman en Lethal Weapon. De fantastische soundtrack werd bekroond met een Oscar. Niet voor gevoelige kijkers. Rome, 6 juni. Robert is de Amerikaanse ambassadeur in Italië. Zijn vrouw Katherine staat op het punt om te bevallen. De bevalling verloopt niet naar wens en Katherine baart een doodgeboren kind. In overleg met de priester wisselt Robert, zonder medeweten van Katherine, hun baby met een pasgeboren kindje, Damien, die geen ouders meer heeft. Vijf jaar later gaat Damien voor de eerste keer naar de kerk. Vanaf dat moment gebeuren er allerlei onverklaarbare sterfgevallen.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.