6 filmtips voor het weekend (25/5 – 27/5)

Copy 0

Beverly Hills Cop
(vrijdag, CAZ, 20u40)

Oorspronkelijk geschreven voor ene Sylvester Stallone, maakte Beverly Hills Cop van Eddie Murphy een wereldster. Het was de eerste van zeven opeenvolgende films waarmee Murphy de eerste plek veroverde aan de Amerikaanse box office. De film opent met een waanzinnige achtervolging tussen een truck en een dozijn politieauto’s terwijl Axel Foley zich maar ternauwernood kan vastklampen. De start van een hilarische, ‘action-packed’, R-rated en onder ‘fucks’ bedolven actiekomedie met een supercoole soundtrack en een schitterende Eddie Murphy en het grappige flikkenduo Det. Billy Rosewood en Sgt. Taggart in de hoofdrollen. Een actiefilm zoals ze spijtig genoeg niet meer gemaakt worden.

Carrie
(vrijdag, één, 23u40)

Bovennatuurlijke, angstaanjagende horrorklassieker, gebaseerd op een verhaal van Stephen King, van Brian De Palm (Mission: Impossible, Body Double en Scarface. De film kreeg twee Oscarnominaties, voor beste actrice (Sissy Spacek) en beste vrouwelijke bijrol. Carrie White is een verlegen meisje. Op school heeft ze de grootste moeite om vriendjes te maken en ze wordt vaak gepest. Na een incident onder de douche wordt ze belachelijk gemaakt door haar klasgenotes. De turnlerares neemt het op voor Carrie en straft de andere meisjes. Maar de klasgenotes willen wraak nemen op Carrie. Blijft na al die jaren nog steeds een absolute topper en één van de beste King-verfilmingen.

Paper Towns
(vrijdag, vtm, 00u05)

Young Adult-topper waarin topmodel Cara Delevingne haar eerste hoofdrol speelt. Paper Towns is een ontroerend, hilarisch en avontuurlijk coming of age-drama, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John Green (The Fault in Our Stars). Quentin is stiekem verliefd op Margo, het mysterieuze buurmeisje van de overkant. Margo is zo dol op mysteries dat ze er zelf één werd. Op een nacht neemt ze Quentin mee voor een nachtelijk avontuur in de stad, maar verdwijnt dan plotseling.

Titanic
(zaterdag, vtm, 20u40)

Het grootste liefdesverhaal aller tijden, spectaculaire visuele effecten, 11 Oscars (o.a. Beste Film) en Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in een episch drama van regisseur James Cameron (The Abyss en Avatar). Rose is een jonge, welgestelde vrouw die gevangen zit in een verstikkende wereld met een arrogante echtgenoot. Jack, een charmante, ruimdenkende artiest, steelt het hart van Rose tijdens een cruise op het schip R.M.S. Titanic. Wanneer het schip een ijsberg raakt, verandert de reis van de geliefden in een adembenemende race om te overleven.

Inside Llewyn Davis
(zaterdag, NPO 3, 23u50)

Uitmuntend sfeervol, muzikaal drama van de gebroeders Coen (The Big Lebowski, No Country for Old Men), met Oscar Isaac (A Most Violent Year), Justin Timberlake (The Social Network) en Carey Mulligan (The Great Gatsby). New York, begin jaren 60. Folkmuzikant Llewyn Davis staat op een kruispunt in zijn leven. Hij wil het maken als muzikant, maar de weg naar roem is bezaaid met obstakels, waarvan een aantal van eigen makelij.

The Ides of March
(zondag, BBC One, 00u35)

Uitstekend, Oscargenomineerd politiek thrillerdrama van en met George Clooney, met een all-star cast in bloedvorm: Ryan Gosling, Paul Giamatti, Rachel Evan Wood en Philip Seymour Hoffman. Stephen Meyers, een jonge idealistische nieuwkomer in het politieke wereldje, is de persvoorlichter bij de campagne van de Democratische presidentskandidaat Mike Morris. Gestart met goede intenties, belandt hij al snel in een web van achterkamerpolitiek en manipulatie. Hij begint zelfs een affaire met een stagiaire. Als hij vervolgens op een schandaal binnen zijn team stuit, raakt hij volledig de weg kwijt.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.