6 filmtips voor het weekend (24/11 – 26/11)

Copy 0

The Devil’s Advocate (vrijdag, één, 23u45)

The Devil’s Advocate is een meesterlijke thriller met fantastische vertolkingen, een schitterend scenario, een perfecte setting en een stijlvol en sexy sfeertje. Dé grote attractie van deze mysterieuze thriller is natuurlijk Al Pacino. Hij bewijst in deze film nog maar eens waarom hij tot de allerbeste acteurs uit de filmgeschiedenis behoort. Pacino heeft in The Devil’s Advocate een scenario dat volledig op zijn lijf is geschreven. Ideaal voor hem om nog eens lekker over the top te gaan. Zijn speech over God is ondertussen legendarisch, maar hij krijgt nog een pak andere dialogen waar hij zijn gloednieuwe witte tanden mee kan blootlachen. Keanu Reeves biedt degelijk weerwerk en voor Charlize Theron was het haar grote doorbraakrol. Puike thriller!

Das Leben der Anderen (vrijdag, NPO 2, 23u55)

“And the Oscar goes to… Das Leben der Anderen!” Dat zinnetje weerklonk in 2007, toen deze Duitse Koude Oorlog-thriller het beeldje voor Beste Niet-Engelstalige film won. Das Leben der Anderen is geen doordeweekse spionageprent, maar ontleedt op uiterst realistische wijze hoe de Stasi vorige eeuw de Oost-Duitse bevolking afluisterde en het leven zuur maakte. Een meticuleus historisch portret dat ook een zeer persoonlijk verhaal schets met wijlen Ulrich Mühe die op een ingetogen manier de pannen van het dak speelt. Een film die zachtjes onder de huid kruipt en de gevaren toont van een kille overheid die zich Big Brother waant.

Gangster Squad (vrijdag, vier, 23u15)

Of Gangster Squad zijn plaats zal opeisen in de eregalerij van gangsterfilms, betwijfelen we ten zeerste, maar de film bevat wel alle kenmerken van een klassieke gangsterfilm: ratelende tommyguns, een A-list cast om van te smullen, prachtige oldtimers, adembenemende kostuums, een mix van spanning, romantiek en drama, en een stel stijlvol in beeld gebrachte actiescènes. Geen topper, maar alleen al de moeite voor het schitterende duo Ryan Gosling en Emma Stone.

Now You See Me (zaterdag, vier, 20u10)

‘Look closely, because the closer you think you are, the less you will actually see’. In de film Now You See Me is niets wat het lijkt. Je denkt dat je mee bent met het verhaal. Je weet zeker hoe het in elkaar zit. En dan wordt alles weer helemaal ondersteboven gegooid. Deze kruising tussen Ocean’s Eleven en The Prestige is een rollercoaster van leuke en opwindende scènes, bevat meer plotwendingen dan Familie en Thuis samen, barst uit zijn voegen van het aantal topacteurs en houd je tot de allerlaatste seconde aan je stoel genageld.

The Man Who Knew Too Much (zaterdag, CAZ, 20u40)

Suspensethriller en remake van Hitchcocks eigen film uit 1934 met James Stewart en Doris Day. De titelsong ‘Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera)’ werd bekroond met een Oscar. Ben en Jo McKenna zijn op vakantie in Marokko met hun tienjarig zoontje Hank. Op de bus ontmoeten ze de mysterieuze Fransman Louis Bernard. De volgende dag wordt Bernard vermoord op de plaatselijke markt. Met zijn laatste adem kan hij nog net enkele geheimen prijsgeven aan Ben over een moord die in Londen zal plaatsvinden. Door dit toeval wordt het Amerikaans gezinnetje plotseling betrokken bij een internationaal complot. Vintage Hitchcock!

Fences (zondag, Play More Cinema, 21u)

Denzel Washington voor én achter de camera? My man! Washington pakt uit met de Grote Thema’s van het leven in een filmbewerking van één van de grote Afro-Amerikaanse toneelstukken. Denzel haalt alles uit de kast, werd bedolven onder de superlatieven, maar het is Viola Davis die met de film gaat lopen. Ontegensprekelijk één van de beste vertolkingen van 2017. Davis won elke prijs die er maar te winnen viel. Drama met een hoofdletter D ofwel een cursus acteren van Viola Davis en Denzel Washington. Groots!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.