6 filmtips voor het weekend (23/3 – 25/3)

Copy 0

Sicario
vrijdag, Q2, 20u35

Een van de beste thrillers van de laatste jaren. Niemand minder dan Denis Villeneuve, momenteel één van de toonaangevende regisseurs in de wereld, maakte met Sicario een machtige thriller die je helemaal onderdompelt in de hondsbrutale drugsoorlog aan de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten met loeiharde schietpartijen, zenuwslopende momenten, een broeierig sfeertje, fantastische vertolkingen en een duivelse soundtrack. Een thriller die nog dagenlang blijft nazinderen. Een absolute must see!

A Fish Called Wanda
vrijdag, vtm, 23u30

Geestige heistfilm die ondertussen is uitgegroeid tot een absolute klassieker. De legendarische John Cleese schreef het scenario van deze hilarische komedies waar je van de ene knettergekke situatie in de andere terechtkomt. Het verhaal heeft misschien niet veel om het lijf, maar de vertolkingen van Cleese, Michael Paelin, Jamie Lee Curtis en vooral Kevin Kline (Oscargenomineerd) toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Critici kraakten de film af, maar het publiek omarmde hem en blijft hem schitterend vinden.

The Girl with the Dragon Tattoo
vrijdag, vier, 20u35

David Fincher kan bij ons niets verkeerd doen. Zelfs niet als hij een overbodige remake maakt van de wereldwijde bestseller van Stieg Larsson. Alleen al de moeite voor die fantastische begingeneriek en het ijzersterke Oscargenomineerde spel van Rooney Mara, maar natuurlijk ook voor het gedetailleerde, stijlvolle en vakkundige regiewerk van Fincher. Mikael Blomqvist is een kritische journalist en uitgever van het tijdschrift Millenium. Na een fout gelopen poging om een corrupte zakenman aan de schandpaal te nagelen, krijgt Blomqvist een ongewone opdracht. Grootindustrieel Henrik Vanger vraagt hem de geschiedenis van zijn familie te schrijven. Maar wat hij eigenlijk vooral wil is de waarheid achterhalen over de verdwijning van zijn nichtje Harriet.

Any Given Sunday
vrijdag, vier, 23u40

Overdonderende, bombastische en intense sportfilm over American Football van Oliver Stone met een legendarische speech van Al Pacino als Tony D’Amato, de legendarische coach van de Miami Sharks. Hij moet vrezen voor zijn baan na drie opeenvolgende nederlagen. Zeker omdat zijn belangrijkste speler, quarterback Jack Rooney, geblesseerd is. Maar D’Amato zit veel meer in met de huidige staat van het American Football. Weg is het heroïsche, dat plaats heeft gemaakt voor hebzucht, machtsspelletjes en veel geld. Stone slaat ons helemaal wurm met zijn drukke cameravoering, knetterende soundtrack en luidruchtige dialogen. Met sterke rollen van Jamie Foxx en Cameron Diaz. Pure testosteroncinema!

Furious 7
zaterdag, vtm, 20u25

De allerlaatste van Paul Walker. Het tragische ongeluk van Paul Walker gebeurde midden in de opnameperiode voor deze zevende F&F. Met allerlei spitsvondige technologieën en de hulp van de broers van Walker werd er in schoonheid afscheid genomen van deze blonde god. Daarnaast schotelt deze zevende film ons de meest waanzinnige stunts en de grootste spierbundels voor in een rollercoaster van een actiethriller. Het resultaat: de zesde best verdienende film ooit aan de box office.

Interstellar
zaterdag, vier, 20u25

De 2001 van onze generatie. Christopher Nolan leverde al enkele legendarische films af – Inception, Memento, The Dark Knight – maar deze Interstellar is zonder twijfel zijn magnum opus. Een wetenschappelijk zwaar thema verpakken in een spannend en beklijvend SF-epos, je moet het maar doen. Nolan neemt je mee op een onvergetelijk avontuur door wormgaten, naar andere werelden, aan boord van ruimteschepen, met een sublieme cast, een soundtrack die door merg en been gaat en beeldjes van een buitenaards niveau. Zien!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.