6 filmtips voor het weekend (23/02 – 25/02)

Copy 0

Romancing the Stone (vrijdag, CAZ, 20u40)

Romancing the Stone is perfecte cinema voor een druilerige zondagmiddag, of in dit geval een ijskoude vrijdagavond. Romancing kan je zien als een soort Indiana Jones rip-off, maar is vooral een uitstekende mix van avontuur, actie en romantiek. Vooral met de seksuele chemistry tussen Michael Douglas en Kathleen Turner onderscheid de film zich van Indiana Jones. Voor regisseur Robert Zemeckis was het, één jaar voor Back to the Future zijn grote doorbraak. Hollywoodpopcornfilm ten top.

The Green Mile (zaterdag, vtm, 22u35)

Paul Edgecomb denkt terug aan zijn leven als gevangenisbewaker in de befaamde ‘Dodengang’ van de Cold Mountain gevangenis. In 1935 krijgen ze een nieuwe gevangene, John Coffey (een onvergetelijke Oscargenomineerde rol van Michael Clarke Duncan). Een gigantische zwarte reus die twee kleine meisjes verkracht en vermoord zou hebben. De man blijkt echter zeer stil, intelligent en vriendelijk te zijn. Bovendien is er iets heel bijzonders met hem aan de hand. Een nieuw pareltje van Frank Darabont, regisseur van The Shawshank Redemption, en opnieuw gebaseerd op een verhaal van Stephen King. Genomineerd voor de Oscar van Beste Film.

Terminator 3: Rise of the Machines (zaterdag, CAZ, 20u40)

Een Terminatorfilm die aanvankelijk verguist werd door de die-hardfans, maar ondertussen een heuse herwaardering heeft doorgemaakt. Kan ook niet anders, want de actie spat van je scherm, de Terminatrix is een constante dreiging en Ahnold verkeerde toen nog in uitstekende vorm. Alleen al voor die achtervolgingsscène met de kraan moet je deze film gezien hebben!

Spring Breakers (zaterdag, NPO 3, 23u50)

Disney-sterren Selena Gomez en Vanessa Hudgens in weinig verhullende bikini’s en James Franco als de ‘over-the-top’ gangster Alien in een controversieel drama. Om hun Spring Break te financieren beroven 4 sexy studentes een lokale fastfoodtent en geven ze zich helemaal over aan drank en drugs. Maar tijdens een wilde fuif in een hotelkamer komt er een abrupt einde aan hun hedonistische trip. Ze worden gearresteerd en opgesloten. Tot hun grote verrassing wordt hun borgsom betaald door … Alien, een lokale gangster.

The Bourne Ultimatum (zondag, Q2, 20u35)

“I remember. I remember everything.” De allerbeste van de trilogie! In The Bourne Ultimatum verleggen Matt Damon en regisseur Paul Greengrass nog eens alle grenzen. Haal een keer goed adem, want deze actieknaller is een heuse uitputtingsslag. Er is de weergaloze scène in het Waterloo-metrostation, de waanzinnige achtervolging in Marokko en het wreedste en zwaarste gevecht voor Jason Bourne uit de hele reeks!

The Villainess (in à la carte in de Telenet TV-theek)

Dat er straffe dingen uit Korea komen, vertelden we vorige week al naar aanleiding van de vertoning van Train To Busan. The Villainess haalt misschien niet het niveau van enkele van de recente absolute pareltjes uit de Koreaanse cinema, maar schotelt je wel een twee uur durende wraakthriller voor, verpakt als een entertainende mix van genres (romcom, satire, melodrama) doorspekt met uitzonderlijke staaltjes actiecinema, kung fu gevechten en hyperkinetische showdowns. Alleen al de moeite voor die waanzinnige, gruwelijke en vooral keiharde openingsscène. Absolute aanrader voor de Amasia-fans!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.