6 filmtips voor het weekend (23/11 – 25/11)

Copy 0

The Devil’s Advocate
(vrijdag, één, 23u25)

The Devil’s Advocate is een meesterlijke thriller met fantastische vertolkingen, een schitterend scenario, een perfecte setting en een stijlvol en sexy sfeertje. Dé grote attractie van deze mysterieuze thriller is natuurlijk Al Pacino. Hij bewijst in deze film nog maar eens waarom hij tot de allerbeste acteurs uit de filmgeschiedenis behoort. Pacino heeft in The Devil’s Advocate een scenario dat volledig op zijn lijf is geschreven. Ideaal voor hem om nog eens lekker over the top te gaan. Zijn speech over God is ondertussen legendarisch, maar hij krijgt nog een pak andere dialogen waar hij zijn gloednieuwe witte tanden mee kan blootlachen. Keanu Reeves biedt degelijk weerwerk en voor Charlize Theron was het haar grote doorbraakrol. Puike thriller!

Nerve
(vrijdag, Q2, 20u35)

De serie Mr. Robot liet ons al even proeven van the dark side of the internet en ook Hollywood heeft dit fenomeen gevonden als inspiratiebron. Voor een echt serieuze film over het darkweb is het nog even wachten, maar deze Nerve is alvast de met popcorn overgoten en met neon verlichte tienerversie die garant staat voor een avontuurlijke cinematrip. De makers van Nerve zijn niet aan hun proefstuk toe. Henry Joost en Ariel Schulman vormen het inventieve duo achter die andere social media filmsensatie: Catfish. Lees hier snel de volledige review.

Quarantine
(vrijdag, CAZ, 22u25)

Found footage-horrorthriller en Amerikaanse remake van de Spaanse cultfilm [Rec] met Jennifer Carpenter (Dexter). TV-reporter Angela Vidal staat op het punt om een diepgravende reportage te maken over de brandweermannen van Los Angeles. Als ze aan het filmen zijn in de kazerne, komt er net een oproep binnen. Samen met twee van de beste brandweermannen begeeft Angela en haar cameraman zich naar een brandend gebouw waar een oude vrouw is komen vast te zitten. Alles lijkt aanvankelijk een doodnormale routineklus. Maar als blijkt dat enkele bewoners besmet zijn geraakt met iets vreemds en langzaam in zombies veranderen, begint een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

The Godfather Part II
(zaterdag, CAZ, 20u40)

Is hij beter dan de eerste? Slechter dan de eerste? Even goed als de eerste? Verdomme, dat zijn moeilijke vragen? Wat we wel weten is dat dit net als zijn voorganger een monumentale brok cinema is die voor eeuwig aan je ribben blijft kleven. Al Pacino levert zonder overdrijven één van de beste acteerprestaties aller tijden af als de koelbloedige maffiapatriarch Michael Corleone, die over lijken gaat om zijn misdaadimperium te beschermen. Regisseur Coppola spiegelt de kille Michael tegen de warmte waarmee vaderlief Vito zich ooit opwerkte tot een gerespecteerde maffiabaas. Je krijgt een ongezien familie-epos dat kan wedijveren met de beste Griekse tragedies, Shakespeareaanse toneelstukken en iconische opera’s.

The Post
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

To publish or not to publish? Een drama over journalisten in de jaren 70? Dat moet een saaie bedoening zijn, niet? Vergeet het! The Post is een intrigerend thrillerdrama met momenten die regelrecht uit een spionagefilm kunnen komen. Bovendien belicht het een brandend actueel thema, de vrijheid van pers, heeft het twee Hollywoodiconen in de hoofdrollen, een ‘supporting cast’ om duimen en vingers van af te likken en niemand minder dan Steven Spielberg in de regiestoel. The Post is vintage Hollywoodiaans topdrama en een soort van prequel op de ‘all time’ journalistenklassieker All the Presidents Men.

Beautiful Boy
(nu in de bioscoop)

Jan Verheyen, Erik Van Looy en Michaël R. Roskam gingen hem voor, maar elk van hen zonder echt groot succes. Voor Felix Van Groeningen is het wel bingo in Hollywood. Het is te zeggen, zijn fantastische film Beautiful Boy, een rauw drama over een vader die af te rekenen krijgt met een zoon verslaafd aan ‘crystal meth’, wordt bedolven onder de superlatieven. Zet je schrap voor een emotionele uppercut en een aantal van de beste vertolkingen van het jaar – Timothée Chalamet en Steve Carrell worden al getipt als Oscarkandidaten.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.