6 filmtips voor het weekend (20/4 – 22/4)

Copy 0

Mommy
(vrijdag, canvas, 21u15)

Zolang hij niets beter uit zijn mouw schudt, is dit drama over de band tussen een flamboyante moeder en haar hysterische zoon het magnum opus van Canadees wonderkind Xavier Dolan. De twintiger bewijst met Mommy niet enkel dat hij een gewichtig en energiek drama boordevol emotie kan maken, maar ook dat hij pienter genoeg is om op inventieve wijze te spelen met de vorm van het filmmedium. Een film die aankomt als een staalharde mokerslag, voor een groot deel dankzij de imposante prestaties van Anne Dorval en Antoine-Olivier Pilon.

Back to the Future II
(vrijdag, CAZ, 20u40)

De tweede Back to the Future is zeker niet zo goed als het origineel, maar dit blijft een aangenaam, wervelend en onweerstaanbaar avontuur. Back to the Future II is een perfect mix van humor, sciencefiction, actie en visuele effecten. Michael J. Fox en Christopher Lloyd keren terug voor een nieuw avontuur boordevol tijdreizen – naar de toekomst én het verleden – boordevol schitterende vondsten, futuristische snufjes, culturele knipogen, overdonderende plotwendingen, en één van de meest legendarische cliffhangers ooit. Absoluut topentertainment!

Selma
(vrijdag, NPO 2, 23u)

Brandend actuele film die een krachtig beeld schetst van de historische protestmarsen waarmee de Afro-Amerikanen midden jaren zestig stemrecht eisten. De epische protestmars van Selma naar Montgomery, de hoofdstad van Alabama, portretteert de onvoorwaardelijke strijd van Martin Luther King en zijn vreedzame acties tegen de rassendiscriminatie in de Verenigde Staten. Ava DuVernays film vertelt het verhaal van één van de grootste overwinningen van burgerrechtenbeweging. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Film en won een Oscar voor Beste Song.

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone
(zaterdag, vier, 20u10)

Het begin van een fantastische saga, gebaseerd op de megapopulaire boekenreeks van J.K. Rowling. Vanaf de allereerste film dompelt deze filmreeks je onder in een tovenaarswereld met schitterende personages, wervelende verhalen en een perfecte mix van fantasy en avontuur. De rollen zijn perfect gecast, de avonturen zijn beklijvend en de verbeelding spat van het scherm. In deze eerste film maken we kennis met Harry Potter. Een doodgewone 11-jarige jongen, die sinds de dood van zijn ouders bij zijn tante en oom woont. Daar wordt hij slecht behandeld, tot hij op een dag ontdekt dat hij eigenlijk een tovenaar is en uitgenodigd wordt om te gaan studeren aan de ‘Hogwarts School for Witchcraft and Wizardry’. Van de regisseur van Home Alone en Mrs. Doubtfire.

Cape Fear
(zaterdag, CAZ, 20u40)

Robert De Niro onderging één van zijn kenmerkende metamorfoses voor zijn rol als psychopaat Max Cady in deze ongemakkelijke, gewelddadige en angstaanjagende thriller. De Niro kweekte een supergespierd lichaam, sierde zijn torso met een verzameling waanzinnige tattoo, liet zijn tanden bewerken en mat zich een Zuiders accent aan waar regisseur Martin Scorsese de ‘creeps’ van kreeg. Het leverde een waanzinnige vertolking op – Oscargenomineerd – in een broeierige thriller met een aantal legendarische controversiële scènes, hondsbrutale momenten en zenuwslopende taferelen. Niet voor gevoelige zieltjes!

Wonder Woman
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Maak plaats, spierbundels in spandexpak, hier is Wonder Woman! Gal Gadot blies Batman en Superman al weg in Batman v Superman, maar dat bleek enkel een opwarmertje. Wonder Woman is een spectaculair, inspirerend en onvergetelijk actie-avontuur. Een mijlpaal in de filmgeschiedenis, want de eerste superheldenfilm geregisseerd door een vrouw en de eerste superheldenfilm van één van de twee comicgiganten DC en Marvel. Een kijkcijferkanon, een publiekslieveling en op handen gedragen door de critici.

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.