6 filmtips voor het weekend (15/6 – 17/6)

Copy 0

A Bigger Splash
(vrijdag, canvas, 21u15)

Matthias Schoenaerts in een zwembroek! Nu hebben we je aandacht hé? Deze remake van de Franse klassieker La piscine is een zwoele broeierige thriller, een sensuele kijkervaring boordevol verleidelijke blikken, manipulatie, kronkelende lichamen en superieure cast – Dakota Fifty Shades Johnson, Tilda Swinton en een verrukkelijke Ralph Fiennes – die al snel uitmondt in een explosieve cocktail van seks, jaloezie en psychologische steekspelletjes. Een feest voor de ogen en de geest.

The Guest
(vrijdag, Q2, 20u45)

The Guest is een ‘specialleke’. Een mysterieuze thriller met een zekere eighties feel, duidelijk de mosterd gehaald bij klassiekers als The Terminator en alle jaren 80-films van John Carpenter, inclusief de hypnotiserende synt-soundtrack. De grote verrassing van de film is het sublieme hoofdpersonage die op creepy-wijze wordt vertolkt door Downtown Abbey-ster Dan Stevens. Een rasechte cultparel. Opgelet: er zit ook een portie gory stuff in de film.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy
(vrijdag, NPO 2, 23u40)

Spannende spionagethriller, naar het gelijknamige boek van John le Carré, met een uitmuntende topcast, o.a. Gary Oldman, Benedict Cumberbatch, Tom Hardy, Colin Firth en John Hurt. De film won 2 BAFTA’s (scenario en Beste Britse Film) en werd genomineerd voor 3 Oscars. De jaren ’70. Wanneer geheim agent Ricki Tarr ontdekt dat er een mogelijke mol aanwezig is in de top van de Britse inlichtingendienst MI-6, wordt de gepensioneerde veteraan George Smiley ingeschakeld.

Dunkirk
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Ga dit zien! Ga dit zien! Dit is cinema van de bovenste plank! Christopher Nolan (The Dark Knight, Inception, Interstellar) neemt je gedurende 106 minuten mee op de meest intense filmervaring uit je leven. Nooit eerder plaatste een film je meer in het slagveld van een oorlog dan ‘Dunkirk’. Met de meest spraakmakende luchtgevechten uit de filmgeschiedenis en een waanzinnig hyperkinetische soundtrack van Hans Zimmer heeft Nolan je waar hij je wilt hebben: in de zetel gedrukt.

Braveheart
(zaterdag, vtm, 22u35)

“FREEDOM!” Je bent voor of je bent tegen, maar Braveheart is Mel Gibson op zijn hoogtepunt. Dit historisch drama boordevol veldslagen, heroïsche dialogen, rauwe personages en meeslepende muziek is een monumentale film. De film werd in 1996 de grote winnaars tijdens de Oscaruitreiking met gouden beeldjes voor Beste Film, Regie, Cinematografie, Makeup en Geluidseffecten.

Rocky
(zaterdag, vier, 22u25)

Uitmuntende en meeslepende boksfilm van Sylvester Stallone. Grote winnaar tijdens de Oscarceremonie van 1977: winnaar van de Oscar voor beste film, beste montage en beste regie (genomineerd voor 7 andere Oscars, waaronder beste acteur en beste script). Absolute doorbraak van Sylvester Stallone, die zowel de hoofdrol als het scenario voor zijn rekening nam.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.