6 filmtips voor het weekend (13/7 – 15/7)

Copy 0

Blackhat
(vrijdag, Q2, 20u50)

Heat. The Insider. Collateral. Michael Mann kan bij ons niets verkeerd doen. Het was dan ook een donderslag bij heldere hemel toen zijn voorlopig laatste prent, Blackhat, over een veroordeelde computervirtuoos die een andere hacker moet vatten, zelfs niet eens de Belgische bioscoop haalde. Nochtans bevat Blackhat alle kenmerken van een Mann-film: stijlvolle plaatjes, loeiharde shoot-outs, groots opgezette actiescènes!

The Descendants
(zaterdag, vtm, 21u)

Uitmuntend drama van de regisseur van Sideways en About Schmidt, met George Clooney en Hollywoodsensatie Shailene Woodley. De film won een Oscar voor Beste Scenario en werd genomineerd voor o.a. Beste Film, Regie en Acteur. Matt King, vader van twee dochters, krijgt een zware klap te verwerken wanneer zijn vrouw betrokken raakt bij een ernstig bootongeluk in Waikiki. Op zijn eigen onbeholpen wijze tracht hij de relatie met zijn dochters, de bijdehante Scottie en de opstandige Alexandra, te herstellen. Wanneer Alexandra hem echter vertelt dat haar moeder ten tijde van het ongeluk een verhouding met een andere man had, wordt Matt gedwongen om op een andere wijze naar zijn leven en familie te kijken.

Commando
(zaterdag, CAZ, 20u50)

“Let’s Party!” De beste film van Arnold Schwarzenegger? Nee, niet Terminator 2: Judgment Day, maar wel Commando. Deze opwindende en vooral komische actiethriller is Schwarzenegger in absolute topvorm: een spervuur van one-liners, machtig spierballengerol, hilarische grappen en een coolness die zelfs Terminator doet schrikken in het ultieme one-man-army-verhaal doorspekt met explosies, over-the-top knokpartijen en de coolste Arnie-scène ooit (je weet wel, het tuinhuismoment). 90 minuten pure fun, actie en Ahnold!

Blade Runner 2049
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Dertig jaar na de gebeurtenissen van de eerste film ontdekt een nieuwe blade runner, LAPD agent K een diep begraven geheim dat de maatschappij naar de rand van pure chaos kan duwen. K’s ontdekking leidt hem naar Rick Deckard, een voormalig LAPD-blade runner die al 30 jaar is vermist. Blade Runner 2049 is een van de weinige sequels die kan wedijveren met het origineel. Een absoluut huzarenstukje van Denis Villeneuve, als je weet dat Blade Runner één van de meest invloedrijke SF-films ooit is. Blade Runner 2049 plaatst zich moeiteloos in het rijtje van meest spectaculaire blockbusters van onze tijd. DoP Roger Deakins tovert onwereldse beelden op je netvlies, Hans Zimmer pompt experimentele soundscapes door de boxen, Ryan Gosling speelt de pannen van het dak en Denis Villeneuve verpakt het allemaal tot een future-noir met existentiële en spirituele trekjes.

The Untouchables
(zondag, CAZ, 20u50)

Fantastische misdaadklassieker en één van de absolute meesterwerken van Brian De Palma. De film bulkt van de klasbakken – Kevin Costner! Sean Connery! Robert De Niro! Andy Garcia! – , bevat enkele fabelachtige zenuwslopende setups (de trappenscène, de baseball bat dinnerscène, enz.) en de soundtrack van Ennio Morricone is uitmuntend. En dan zwijgen we nog over de auto’s, de wapens, de locaties en de kostuums! Leuk detail: Sean Connery won voor zijn vertolking van agent Jim Malone trouwens zijn enige Oscar (voor Beste Bijrol).

The Villainess
(in Play More in de Telenet TV-theek)

The Villainess haalt misschien niet het niveau van enkele van de recente absolute pareltjes uit de Koreaanse cinema, maar schotelt je wel een twee uur durende wraakthriller voor, verpakt als een entertainende mix van genres (romcom, satire, melodrama) doorspekt met uitzonderlijke staaltjes actiecinema, kung fu gevechten en hyperkinetische showdowns. Alleen al de moeite voor die waanzinnige, gruwelijke en vooral keiharde openingsscène. Absolute aanrader voor de Amasia-fans!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.