6 filmtips voor het weekend (12-14/01)

Copy 0

The Wolf of Wall Street (vrijdag, vtm, 20u35)

The Wolf of Wall Street is niet enkel het waanzinnig waargebeurde verhaal van effectenhandelaar Jordan Belfort, het is ook één van Scorsese’s allerbeste films met een karrenvracht aan nu al legendarische en controversiële scènes, een DiCaprio in bloedvorm en Matthew McConaughey die de show steelt met de fantastische ‘chest-beating’ speech. Bestempeld als Goodfellas on steroids is The Wolf of Wall Street een absoluut hoogtepunt voor DiCaprio, die wel een Golden Globe won voor zijn vertolking, maar opnieuw naast een Oscar greep.

Get Out (vrijdag, Play More Cinema, 21u00)

Dé sensatie van 2017! Deze horrorthriller werd totaal onverwacht een gigantische hit in de VS. Dik verdiend, want ‘Get Out’ is simpelweg een krankzinnig leuke kijkervaring. Niets kan je voorbereiden op deze machtige film van regisseur Jordan Peele: een fantastische cocktail van gruwelijke horror, zenuwslopende momenten, hilarische taferelen, maatschappijkritische steken, fenomenale vertolkingen en een waanzinnig creepy sfeertje. Wie durft er te kijken?

Whiplash (vrijdag, canvas, 21u15)

Een negentienjarige veelbelovende drummer volgt les aan een befaamde muziekschool in New York. Hij droomt ervan om de absolute top te bereiken. Daarbij wil hij niet in dezelfde valkuilen trappen als zijn vader destijds, die een mislukte schrijverscarrière achter de rug heeft. Hij oefent elke dag tot bloedens toe nieuwe riffs en drumpartijen. Een opzwepend muzikaal drama met een ijzersterke Miles Teller, maar vooral een fabelachtige en Oscarwinnende vertolking van J.K. Simmons. Een van de hoogtepunten van 2014!

Logan (zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Het einde van Hugh Jackman als Wolverine, maar wat voor één! Hugh Jackman nam met ‘Logan’ afscheid van het filmpersonage dat hem groot maakte. Maar niet zonder nog éénmaal keihard, maar dan ook kei-hard uit te halen. Logan is een hondsbrutale, beenharde superheldenfilm verpakt als een meedogenloze western met rauwe actie, stevig bloedvergieten, af en toe een wegpinkmomentje en een nieuwe verfrissende verschijning met klauwtjes. Maar je bent gewaarschuwd. Logan slaat je helemaal wurm, zowel fysiek als mentaal.

La vita è bella (zaterdag, één, 21u15)

Wondermooi, maar ook hartverscheurend en Oscarwinnend oorlogsdrama. Hou die zakdoeken maar al bij de hand, want dit is een absolute tearjerker. In een unieke combinatie van lachen en tranen, neemt Benigni je mee op een prachtig avontuur dat dagenlang blijft nazinderen. Italië, jaren 30. Guido, een opgewekte Jood, leeft een sprookjesachtig leven met zijn vrouw en zoon. Wanneer Italië bezet wordt door Duitsland en hij en zijn gezin naar een concentratiekamp worden gestuurd, moet hij zijn fantasie gebruiken.

D’Ardennen (zondag, vtm, 20u35)

De beste Vlaamse film sinds Rundskop. Regisseur Robin Pront maakte al furore met zijn kortfilms Plan B en Injury Time, maar niemand was voorbereid op deze Tarantinesque misdaadthriller. Eerst moest Pront nog even vrezen voor zijn film – Matthias Schoenaerts zegde op het laatste moment af – maar Kevin Janssens werd uiteindelijk een geschenk uit de hemel. De Vlaamse topacteur zet hier een vertolking neer die waarschijnlijk de weg naar een internationale carrière opent. Ook Veerle Baetens en Jeroen Perceval zijn opnieuw beresterk.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.