6 filmtips voor het weekend (10/11 – 12/11)

Copy 0

Inception (vrijdag, vier, 20u30)

Spectaculaire actiescènes, grensverleggende visuele effecten, een machtige soundtrack (van Hans Zimmer) en een internationale topcast in een originele sci-fi actiethriller en instant klassieker van Christopher Nolan (The Dark Knight, Dunkirk, Interstellar). Leonardo DiCaprio speelt Dom Cobb, de allerbeste extractor. Hij duikt in het onderbewustzijn om daar waardevolle informatie te stelen. Hierdoor is een gewilde bedrijfsspion, maar hij is ook op de vlucht. Het enige dat hem kan redden is het onmogelijke bereiken: inceptie. Het zaaien van een idee in plaats van het te stelen. Inception is één van de meesterwerken van de 21ste eeuw!

The Usual Suspects (vrijdag, Q2, 20u35)

In de haven van Californië explodeert een schip. Daarbij worden 27 mensen gedood en verdwijnt een lading cocaïne ter waarde van 100 miljoen dollar. De enige getuige en tevens hoofdverdachte is ene Verbal Kint. Hij komt in het politiebureau met een zeer mysterieus en gecompliceerd verhaal op de proppen waarin de legendarische ongrijpbare misdadiger Keyser Soze een hoofdrol speelt. Magistrale misdaadthriller met een verrassende cast boordevol topacteurs. Het schitterende scenario werd genomineerd voor een Oscar.

The Deer Hunter (vrijdag, CAZ, 20u40)

De jaren zeventig gelden ontegensprekelijk als een decennium waarin een gigantisch aantal van de allerbeste films ooit werden gemaakt. The Deer Hunter is er daar ééntje van. Regisseur Michael Cimino maakte een beklijvend waanzinnig oorlogsdrama. Goed voor 5 Oscars, waaronder Beste Film. De cast is om van te duizelen: Robert De Niro, Meryl Streep, John Cazale, John Savage, George Dzundza, maar vooral een uitmuntende Christopher Walken (Oscar Beste Bijrol). De film zit tjokvol legendarische scènes, keiharde situaties, maar ook prachtige momenten. Een film waar je niet ongeschonden uitkomt. Zelfs niet na een tweede of derde visie. Een absoluut meesterwerk!

Dawn of the Planet of the Apes (zaterdag, vtm, 20u30)

Een van de absolute hoogtepunten van het filmjaar 2014. Dawn of the Planet of the Apes is pure popcorncinema. De film barst werkelijk uit zijn voegen van de baanbrekende speciale effecten, indrukwekkende actiescènes en hyperreële apen waarvoor regisseur Matt Reeves (Cloverfield) aanklopte bij het wereldvermaarde WETA, het digital effects huis achter kaskrakers als Avatar, The Lord of the Rings en de The Hobbit trilogie. Veel beter dan voorganger Rise of the Planet of the Apes. Topentertainment!

Pirates of the Caribbean: the Curse of the Black Pearl (zaterdag, vier, 20u10)

Ondertussen al een ferme franchise met liefst 5 filmtitels, maar de eerste blijft veruit de beste. Pirates of the Caribbean is een filmversie van een Disney-pretparkattractie veruit de beste. Mede door de wervelende regie van Gore Verbinski en het iconische filmpersonage van Jack Sparrow – een weergaloze Johnny Depp – is The Curse of the Black Pearl een waanzinnig grappig, avontuurlijk, actierijk en familievriendelijk piratenspektakelstuk boordevol zwaardgevechten, griezelige creaturen en hilarische toestanden. De film werd genomineerd voor 5 Oscars (o.a. beste acteur en visuele effecten).

Red River (zondag, één, 13u30)

“Zo worden ze toch niet meer gemaakt, hoor.” Het klinkt als een cliché, maar het is helaas een waarheid als een koe wanneer het gaat over een klassieke western als Red River. De iconische John Wayne vertolkt in Red River één van de beste rollen uit zijn carrière, Montgomery Clift zorgt voor een frisse tegenwind met zijn method acting en regisseur Howard Hawks haalt in zijn eerste western alles uit de indrukwekkende landschappen die de Verenigde Staten te bieden hebben. Een beestige klassieker die de mythe van het Wilde Westen op een ongeziene manier terug tot leven brengt.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.