6 filmtips voor het weekend (06/10 – 08/10)

Copy 0

The Hateful Eight (vrijdag, vier, 20u30)

Wat oorspronkelijk als toneelstuk was neergepend, verfilmde Quentin Tarantino als een meesterlijke western waarin er meer woorden op elkaar worden afgevuurd dan kogels. Bijna drie uur zit je gekluisterd aan je tv voor een nagelbijtende whodunnit doorspekt met grappige, maar ook snoeiharde dialogen, vuilbekkerij van het ergste soort, brutaal geweld en Oscarwinnende muziek van maestro Ennio Morricone. The Hateful Eight is zeker niet de beste Tarantino. De film mocht drie kwartier korter en de dialogen knetteren niet zoals in andere films van hem, maar het blijft elke keer opnieuw wel een ‘event’ dat je toch maar niet gemist wil hebben.

The Godfather (vrijdag, CAZ, 20u40)

Moeten we nog vermelden dat dit één ven de grootste monumenten uit de filmgeschiedenis is? Indien dit meesterwerk van Francis Ford Coppola een puzzel was, zouden alle stukjes perfect in elkaar passen. Alles klopt gewoon: de regie, het acteerwerk, de muziek, de montage, de vertelstijl, alles! 45 jaar na de release is dit nog steeds een even krachtig staaltje cinema dat nog steeds niet kon geëvenaard worden. Zelfs het woord ‘meesterwerk’ kan dit imposante familie-epos niet samenvatten.

La Vie d’Adèle (vrijdag, NPO 2, 22u55)

Het controversiële (de 10 minuten durende seksscène, het dictatoriale optreden van regisseur Kechiche tijdens de opnames), maar ook fel bejubelde lesbische liefdesdrama La Vie d’Adèle, gebaseerd op een autobiografische graphic novel van striptekenaar Julie Maroh, trakteert ons op een meeslepende film over de vreugde en het verdriet van de eerste liefde. Fabelachtige vertolkingen door Adèle Exarchopoulus en Léa Seydoux. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes. Een film die nog dagenlang blijft nazinderen. Een meesterwerk!

Spectre (zaterdag, vtm, 20u30)

Daniel Craig heeft als James Bond nog nooit teleurgesteld. Zelfs in Quantum of Solace zitten sterke momenten, maar het niveau van Skyfall haalt Craig en ook Mendes niet met Spectre. Skyfall is dan ook een buitenbeentje in de hele Bondreeks. Spectre katapulteert ons een beetje terug naar de klassiekere Bondfilms en is een rasechte actiethriller. Alle ingrediënten zijn opnieuw aanwezig: waanzinnige waaghalzerij, sensationele stunts, verrukkelijke vrouwen (Monica Belucci! Léa Seydoux!), een sadistische slechterik (Christoph Waltz) en adembenemende achtervolgingen. Alleen al voor die openingsscène – de duurste ooit in een film – moet je deze film kijken.

Moonlight (zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

De sensatie van 2017! Winnaar van de Oscar voor Beste Film. Winnaar van de Golden Globe voor Beste Film. ‘Moonlight’ is een ambitieus, origineel en grensverleggend coming-of-age verhaal met machtige vertolkingen, adembenemende beelden en hartverscheurende momenten. Een modern meesterwerk! Een instantklassieker! Must-see!

Le Fidèle (Nu in de bioscoop)

Een romantisch misdaaddrama tegen de achtergrond van het Brusselse gangstermilieu van de jaren 80, met Michaël R. Roskam – regisseur van Rundskop – in de regiestoel, onze nationale trots Matthias Schoenaerts en het Frans-Griekse fenomeen Adèle Exarchopoulos in de hoofdrollen, en Un prophète-scenarist Thomas Bidegain die meeschreef aan het scenario? Een ongeziene weelde voor een Belgische film. Lees snel onze review!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.