6 filmtips voor het weekend (06/04 – 08/08)

Copy 0

Selma
(vrijdag, canvas, 21u15)

Brandend actuele film die een krachtig beeld schetst van de historische protestmarsen waarmee de Afro-Amerikanen midden jaren zestig stemrecht eisten. De epische protestmars van Selma naar Montgomery, de hoofdstad van Alabama, portretteert de onvoorwaardelijke strijd van Martin Luther King en zijn vreedzame acties tegen de rassendiscriminatie in de Verenigde Staten. Ava DuVernays film vertelt het verhaal van één van de grootste overwinningen van burgerrechtenbeweging. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Film en won een Oscar voor Beste Song.

Good Will Hunting
(vrijdag, vier, 23u25)

De doorbraak van Matt Damon en Ben Affleck. Nee, we liegen niet, Damon en Affleck begonnen hun illustere Hollywoodcarrière als … scenarioschrijvers. Hun script voor Good Will Hunting leverde hen niet enkel een Oscar voor Beste Scenario op, maar verzekerde hen meteen ook van een carrière als topacteur. De boezemvrienden wilden immers dat zij en niemand anders de hoofdrollen speelden in de verfilming. Robin Williams ging uiteindelijk wel met de film lopen en won een Oscar voor Beste Bijrol. Een klassieker!

Star Wars: the Force Awakens
(zaterdag, vtm, 20u25)

Tien jaar na Revenge of the Sith herlanceerde J.J. Abrams op spectaculaire wijze de Star Wars-franchise. The Force Awakens is een film die de herinnering aan de slechte met CGI overladen prequel-trilogie uit je geheugen bant en je meteen terug katapulteert naar de originele trilogie van George Lucas. The Force is sterk bij Abrams en al zeker in zijn fantastisch, overdonderend en spannend intergalactisch avontuur. Zet je schrap voor een wervelwind van machtige plaatjes, spectaculaire lightsaber battles, adembenemende ruimtegevechten, de terugkeer van bekende gezichten, zenuwslopende momenten, de perfecte introductie van nieuwe personages en die o zo gekende soundtrack.

The Godfather Part II
(zaterdag, CAZ, 20u40)

Is hij beter dan de eerste? Slechter dan de eerste? Even goed als de eerste? Verdomme, dat zijn moeilijke vragen? Wat we wel weten is dat dit net als zijn voorganger een monumentale brok cinema is die voor eeuwig aan je ribben blijft kleven. Al Pacino levert zonder overdrijven één van de beste acteerprestaties aller tijden af als de koelbloedige maffiapatriarch Michael Corleone, die over lijken gaat om zijn misdaadimperium te beschermen. Regisseur Coppola spiegelt de kille Michael tegen de warmte waarmee vaderlief Vito zich ooit opwerkte tot een gerespecteerde maffiabaas. Je krijgt een ongezien familie-epos dat kan wedijveren met de beste Griekse tragedies, Shakespeareaanse toneelstukken en iconische opera’s.

Guardians of the Galaxy vol. 2
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Pure buitenaardse fun. Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket en Baby Groot, het team van buitenbeentjes onder de superhelden, serveert ons opnieuw waanzinnige intergalactische fun, een zalige soundtrack en spectaculaire actie. De a-holes doorkruisen deze keer de verste uithoeken van het heelal, botsen op een bizarre planeet en maken ruzie met elkaar. Uiteraard doen ze dit geheel in eigen stijl, op de knallende en onmisbare muziek van Awesome Mixtape Vol. 2. Nog steeds de coolste superheldenbende van het universum! Lees snel de volledige review!

The Abyss
(zondag, CAZ, 20u40)

Vorige week kon je Ed Harris al aanschouwen in The Rock, maar in deze The Abyss van James Cameron kan hij veel meer zijn acteertalent etaleren. Toch kijkt hij en eigenlijk de volledige cast met zeer gemengde gevoelens terug op de shoot. Het werd een traumatische ervaring voor Harris, die bijna verdronk tijdens een bepaalde scène – en Cameron daarvoor trakteerde op een rechtse – en een marteling voor Mary Elizabeth Mastrantonio, die het perfectionisme van Cameron hekelde. De film gaat vooral de geschiedenis in als één van de eerste films waarin CGI-beelden werden verwerkt. Het geanimeerde water leverde spectaculaire beelden op en zou de basis vormen voor de T-1000 in Camerons volgende film, Terminator 2: Judgment Day. The Abyss is een visueel meesterwerk en een adembenemend kijkstuk.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.