5 filmtips voor het weekend

Copy 0

 

Days of Thunder (vrijdag 15/7, vtm, 22u30)

Brullende motoren, testosteronspuwende actie, het jonge koppel Nicole Kidman en Tom Cruise, en veteraan Robert Duvall in een actievehikel van Tony Scott (‘Top Gun’). Legendarisch voor de loeiharde racescènes (de geluidstechnici versierden een Oscarnominatie), de spectaculaire stunts en … de rolstoelrace! Blijft voor ons nog steeds één van de beste racefilms.

A Most Wanted Man (vrijdag 15/7, NPO 3, 22u10)

Fotograaf-regisseur Anton Corbijn maakte met ‘A Most Wanted Man’ een intense hedendaagse spionagethriller gebaseerd op een boek van grootmeester John le Carrè. Voorlopig ook zijn beste film. Spijtig genoeg werd het voor Philip Seymour Hoffman zijn laatste grote rol. Maar hij nam op gepaste wijze afscheid van het witte doek, met een fabelachtige vertolking.

Independence Day (zaterdag 16/7, vtm, 20u40)

“Welcome to earth!” Fresh Prince Will Smith steelt samen met Jeff Goldblum de show in één van de populairste en meest iconische kaskrakers uit de jaren negentig. De twee heren slaan de handen in elkaar met een meute andere heldhaftige Amerikanen wanneer onze planeet wordt aangevallen door een leger buitenaardse gedrochten. Puur popcornvermaak van vernietigingsmaestro Roland Emmerich dat je doet juichen van plezier.

Rocky (zaterdag 16/7, vier, 22u40)

Uitmuntende en meeslepende boksfilm van Sylvester Stallone. Grote winnaar tijdens de Oscarceremonie van 1977: winnaar van de Oscar voor beste film, beste montage en beste regie (genomineerd voor 7 andere Oscars, waaronder beste acteur en beste script). Absolute doorbraak van Sylvester Stallone, die zowel de hoofdrol als het scenario voor zijn rekening nam.

The Great Escape (zaterdag 16/7, vtm, 13u35)

Spectaculaire en avontuurlijke oorlogsklassieker van de regisseur van ‘The Eagle Has Landed’ en ‘The Magnificent Seven’, met een absolute all-star cast: Steve McQueen (‘Bullitt’), James Coburn (‘Our Man Flint’), Charles Bronson (‘Death Wish’) en Richard Attenborough (‘The Sand Pebbles’). De film kreeg een Oscarnominatie voor beste montage en een Golden Globe nominatie voor beste film.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.