5 filmtips voor het weekend (7/9 – 9/10)

Copy 0

The Godfather (Vrijdag, CAZ, 20u40)

Moeten we nog vermelden dat dit één ven de grootste monumenten uit de filmgeschiedenis is? Indien dit meesterwerk van Francis Ford Coppola een puzzel was, zouden alle stukjes perfect in elkaar passen. Alles klopt gewoon: de regie, het acteerwerk, de muziek, de montage, de vertelstijl, alles! 44 jaar na de release is dit nog steeds een even krachtig staaltje cinema dat nog steeds niet kon geëvenaard worden. Zelfs het woord ‘meesterwerk’ kan dit imposante familie-epos niet samenvatten.

Spectre (vrijdag, PRIME Star, 21u)

Daniel Craig heeft als James Bond nog nooit teleurgesteld. Zelfs in Quantum of Solace zitten sterke momenten, maar het niveau van Skyfall haalt Craig en ook Mendes niet met Spectre. Skyfall is dan ook een buitenbeentje in de hele Bondreeks. Spectre katapulteert ons een beetje terug naar de klassiekere Bondfilms en is een rasechte actiethriller. Alle ingrediënten zijn opnieuw aanwezig: waanzinnige waaghalzerij, sensationele stunts, verrukkelijke vrouwen (Monica Belucci! Léa Seydoux!), een sadistische slechterik (Christoph Waltz) en adembenemende achtervolgingen. Alleen al voor die openingsscène – de duurste ooit in een film – moet je deze film kijken.

Red River (Zaterdag, EEN, 15u30)

“Zo worden ze toch niet meer gemaakt, hoor.” Het klinkt als een cliché, maar het is helaas een waarheid als een koe wanneer het gaat over een klassieke western als Red River. De iconische John Wayne vertolkt in Red River één van de beste rollen uit zijn carrière, Montgomery Clift zorgt voor een frisse tegenwind met zijn method acting en regisseur Howard Hawks haalt in zijn eerste western alles uit de indrukwekkende landschappen die de Verenigde Staten te bieden hebben. Een beestige klassieker die de mythe van het Wilde Westen op een ongeziene manier terug tot leven brengt.

Carlito’s Way (zaterdag, CAZ, 20u40)

Al Pacino en gangsterfilms. Dat is een perfect huwelijk. Het ultieme bewijs is The Godfather. De sensationeelste was Scarface. De meest tragische is Carlito’s Way. Pacino is werkelijk verrukkelijk als Carlito Brigante, met zijn gekende bravoure en passie. Combineer dat met de fantastische regie van Brian De Palma en je krijgt schitterende beelden, lang uitgesponnen en zenuwslopende scènes en een gangsterprent die nog uren blijft nazinderen. Niet de bekendste gangsterfilm, maar wat een pareltje. Echt één van de betere films van Pacino en De Palma.

The Fly (Zaterdag, CAZ, 23u15)

David Cronenberg is en blijft de koning van de body horror. Bekijk The Fly een keertje en je weet onmiddellijk waarom. De Canadese huiverspecialist exploreert de breekbaarheid van het menselijke lichaam via het verhaal van een wetenschapper die na een mislukt experiment traag in een gigantische vlieg verandert. Zowel walgelijke als menselijke horror die alle gevoelige magen meedogenloos torpedeert. Jeff Goldblum en Geena Davis geven de prent ten slotte een kloppend hart mee.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.