5 filmtips voor het weekend (30/9 – 2/10)

Copy 0

Mission: Impossible (vrijdag, Q2, 20u40)

Sommige missies komen in de buurt, maar deze eerste Mission: Impossible blijft nog steeds de allerbeste. Ondertussen uitgegroeid tot een klassieker, raast deze spionagethriller van regisseur Brian De Palma voorbij tegen de waanzinnige snelheid van een TGV. De uitmuntende cast – Jean Reno, Vanessa Redgrave, Emmanuelle Béart, Kristin Scott Thomas, Ving Rhames, Jon Voigt en Tom Cruise – en vooral De Palma zetten de kijker telkens op het verkeerde been in een nagelbijtende actiethriller met enkele legendarische actiescènes.

Miller’s crossing (vrijdag, canvas, 22u)

Een gangsterprent van Joel en Ethan Coen is natuurlijk niet zomaar een gangsterprent. In Miller’s Crossing hoef je geen stoere maffiosi als hoofdfiguur te verwachten, maar wel Daniel Byrne als een wat onschuldige figuur die wordt meegesleept in een oorlog tussen verschillende maffiaclans tijdens de drooglegging in de jaren dertig. Elk detail klopt, de ene memorabele scène volgt de andere op, de cast is uitmuntend, de muziek zacht melancholisch en van elk personage is wel een heerlijke hoek af.

The Fugitive (zaterdag, één, 21u20)

Harrison Ford zit flink in de problemen in deze topthriller uit 1993. Hij wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, maar beweert bij hoog en bij laag dat hij onschuldig is. Hij ziet maar één uitweg: op de vlucht slaan en zijn onschuld bewijzen. Een simpele premisse die op zenuwslopende wijze op je scherm wordt getoverd en je twee uur lang bij het nekvel grijpt. Het feit dat Ford en Tommy Lee Jones in topvorm zijn, helpt ook natuurlijk.

The Dark Knight (zaterdag, vier, 20u30)

“Why so serious?” Met dat legendarische zinnetje pakte Heath Ledger miljoenen bioscoopbezoekers in met de meest angstaanjagende en schizofrene vertolking van Batman-schurk The Joker die ooit op het witte doek te zien was. Maar The Dark Knight is niet enkel de beste stripverfilming ooit dankzij de overleden acteur. Christopher Nolan kneedde met het comicmateriaal één van de beste post-9/11-films tot op heden, een prent die mag gerekend worden tot de indrukwekkendste misdaadepen van deze eeuw. Heel de film lang voelt het inderdaad alsof de wereld in brand staat.

Dawn of the Planet of the Apes (zaterdag, vtm, 20u30)

Een van de absolute hoogtepunten van het filmjaar 2014. Dawn of the Planet of the Apes is pure popcorncinema. De film barst werkelijk uit zijn voegen van de baanbrekende speciale effecten, indrukwekkende actiescènes en hyperreële apen waarvoor regisseur Matt Reeves (Cloverfield) aanklopte bij het wereldvermaarde WETA, het digital effects huis achter kaskrakers als Avatar, The Lord of the Rings en de The Hobbit trilogie. Veel beter dan voorganger Rise of the Planet of the Apes. Topentertainment!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.