5 filmtips voor het weekend (30/12 – 01/01)

Copy 0

Boyhood (vrijdag, NPO 3, 20u30)

Prachtig, warm en uniek coming-of-age verhaal. Een klein meesterwerkje van Richard Linklater waaraan hij liefst 12 jaar werkte. De film werd o.a. genomineerd voor een Oscar voor Beste Film. Een schitterende Patricia Arquette won de Oscar voor Beste Actrice.

A Most Violent Year (vrijdag, Fox, 22u30)

Een van de beste misdaadfilms van de laatste jaren. Vergelijkingen met ‘The Godfather’ zijn niet gestolen. Oscaar Isaac en vooral Jessica Chastain spelen de pannen van het dak. Regisseur J.C. Chandor (Margin Call) is één van de regisseur om in het oog te houden!

Braveheart (vrijdag, Q2, 20u40)

“FREEDOM!” Je bent voor of je bent tegen, maar Braveheart is Mel Gibson op zijn hoogtepunt. Dit historisch drama boordevol veldslagen, heroïsche dialogen, rauwe personages en meeslepende muziek is een monumentale film. De film werd in 1996 de grote winnaars tijdens de Oscaruitreiking met gouden beeldjes voor Beste Film, Regie, Cinematografie, Makeup en Geluidseffecten.

Singin’ in the Rain (zondag, canvas, 16u20)

Fantastische klassieker en meer dan ooit in de spotlights door het tragische overlijden van Debbie Reynolds. De film werd wereldberoemd door de fenomenale dansscène in de regen van Gene Kelly, maar de toen nog amper 19-jarige Reynolds – zonder enige ervaring met dansen en zingen – zag haar carrière gelanceerd met de schitterende muzieknummer Good Morning en haar vlekkeloze dansscène met Gene Kelly én Donald O’Connor. Een absolute must-see!

O.J. Made in America (zondag, NPO 2, 22u45)

Het blijft één van de meest merkwaardige en fascinerende verhalen van de laatste decennia: het verhaal van O.J. Simpson. American Football-held, celebrity Hollywoodacteur en … moordenaar. De beklijvende en zwaar gemediatiseerde moord op Nicole Brown Simpson en Ronald Goldman houdt meer dan 30 jaar later nog steeds heel de Verenigde Staten in zijn greep. In 2016 verscheen er al een uitstekende serie rond de moordzaak en nu is er deze vijfdelige documentaire die nog veel dieper graaft: de carrière van O.J. Simpson, zijn sterrenstatus in de NFL en zelfs de rassenongelijkheid van de jaren 60 en 70 komen aan bod.

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.