5 filmtips voor het weekend (29/09 – 01/10)

Copy 0

Argo (vrijdag, canvas, 21u15)

Uitmuntende thriller met een perfecte mix van spanning, humor en drama, geregisseerd door Ben Affleck (Gone Baby Gone en The Town), jawel die Ben Affleck. Het werd voorlopig het absolute hoogtepunt in de carrière van Affleck, die met Argo Oscars won voor Beste Film, Montage en Scenario. De film katapulteert ons terug naar 1978, de start van Iraanse revolutie. De Amerikaanse ambassade wordt bestormd en zes Amerikanen weten te vluchten naar de Canadese ambassade. CIA-agent Tony Mendez wordt ingeschakeld om hen naar de VS te brengen. Zijn nieuwe plan is even gewaagd als wanhopig.

Rocky IV (vrijdag, vier, 23u20)

Noem het jeugdnostalgie, maar Rocky IV is voor ons de tweede beste Rocky-film uit de reeks. Objectief is het zeker niet, maar het knokdrama blijft na al die jaren nog steeds nazinderen. De eerste van de Rocky’s die we zagen en ook nog eens een van de eerste films die we in de cinema meepikten. De Koude Oorlog-retoriek ging toen een beetje aan ons voorbij. Wat vooral bijblijft is de waanzinnige training-montage, de kolossale vechtmachine Dolph Lundgren, de pompende en opzwepende muziek van James Brown, het drama rond Apollo Creed en de iconische trunks van Sly Stallone. Classic!

Allied (zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Brad Pitt! Marion Cotillard! Wow! Spionnen zagen er nooit mooier uit als in ‘Allied’. Pitt lijkt wel van het Benjamin Button-elixir gedronken te hebben, maar voor de rest ziet de film er prachtig uit met fabelachtige locaties, intense confrontaties, dramatische wendingen en nagelbijtende momenten. ‘Allied’ is een spionagethriller uit de oude doos, boordevol intriges, plotwendingen en twee waanzinnige supersterren.

Guardians of the Galaxy (zaterdag, vier, 20u20)

Captain America, Thor, Hulk, Iron Man. De ‘Guardians of the Galaxy’, een bende vreemde snuiters, geeft ze allemaal het nakijken. Marvel overstelpte ons de laatste jaren met superheldenfilms, maar het is deze die er ver bovenuit steekt. Zet je schrap voor duizelingwekkende speciale effecten, spectaculaire gevechtscènes en komische, bizarre personages in een episch ruimte-avontuur. Een absolute must-see!

Skyfall (zondag, vtm, 20u35)

Na het formidabele Casino Royale werd Quantum of Solace een kleine teleurstelling. Daniel Craig bleef niet bij de pakken zitten en eiste meer inbreng. Het resultaat? Skyfall. De titeltrack kan waarschijnlijk iedereen nog meezingen en ook de andere typische Bond-ingrediënten zijn aanwezig: bloedstollende actie, exotische locaties en Javier Bardem als nieuwe meesterschurk. Toch is deze Skyfall een buitenbeentje in de reeks. Regisseur Sam Mendes graaft dieper dan ooit in het verleden van Bond en de prachtige Oscargenomineerde cinematografie van Roger Deakins is ongezien voor een Bondfilm. Popcornfilm van de bovenste plank.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.