5 filmtips voor het weekend (28/10 – 30/10)

Copy 0

Rush (vrijdag, vier, 20u35)

Films over Formule 1 hebben al serieus wat miskleunen opgeleverd, maar deze Rush van Ron Howard is een verrassende uitzondering. Dit is een drama op het scherpst van de snede over het meest besproken seizoen uit de Formule 1 geschiedenis. Daniel Brühl en Chris Hemsworth zijn perfect gecast als Niki Lauda en James Hunt, maar het zijn vooral de racescènes die deze film onvergetelijk maken. Petje af voor Howard, want wij zaten gedurende heel de film in onze zetel gedrukt.

The Omen (zaterdag, canvas, 23u55)

Met Halloween in het verschiet draaien er weer heel wat horrorfilms op televisie. Een van de absolute klassiekers van het genre is The Omen. Niet de afschuwelijke versie uit 2006, maar de klassieker met Gregory Peck en Lee Remick. Verwacht geen opeenvolging van schrikmomenten zoals in de huidige horrorfilms, maar een mooi uitgewerkte en mysterieuze horrorthriller. Geen gory stuff, maar een film waar je echt ongemakkelijk van wordt en die onder je huid kruipt. Strooi daar nog eens de griezelige soundtrack van Jerry Goldsmith tegenaan – Ave Santini! – en je beleeft een van de beste horroravonden uit je leven!

Vertigo (zaterdag, BBC Two, 15u)

Volgens de tienjaarlijkse peiling van het BFI is dit de beste film aller tijden. Of dat terecht is, laten we in het midden, maar Vertigo is wel de film waarmee Alfred Hitchcock je het diepst in zijn ziel laten kijken. Al zijn obsessies, interesses en lusten komen mooi samen in een complexe thriller over verlangen, angst, moord en, jawel, obsessie. James Stewart zet één van zijn strafste acteerprestaties neer, Kim Novak speelt onverbiddelijk met de male gaze, de kleurenfotografie spat van het scherm en Hitch heeft alle touwtjes perfect in handen.

Arsenic and Old Lace (zaterdag, een, 15u30)

Cary Grant wordt vandaag vooral herinnerd als het toonbeeld van klasse en charisma. Maar eigenlijk zou hij herdacht moeten worden als één van de grootste komische genieën uit de Hollywoodgeschiedenis. Je zult onmiddellijk weten waarom als je deze klassieker van Frank Capra bekijkt. Grant dartelt in dit verhaal over twee schattige tantes die eenzame mannen vermoorden over het scherm met kinderlijk enthousiasme, een imponerende komische timing en een onweerstaanbare mimiek. Cinema die heel je dag maakt. Wat zeggen we? Je week!

Cop Land (zondag, CAZ, 20u40)

Dus jij denkt dat Sylvester Stallone niet kan acteren? Dit jaar bewees hij het tegendeel in de geweldige Rocky-sevenquel Creed en in 1995 toonde hij zijn acting chops in de flikkenthriller Cop Land. In de tweede prent van Walk the Line-cineast James Mangold vertolkt Sly een sheriff die banden onderzoekt tussen de New Yorkse politie en de maffia. Dat wordt hem natuurlijk niet in dank afgenomen. Ook Robert De Niro, Harvey Keitel en Ray Liotta maken deel uit van de topcast. Een kleine parel.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.