5 filmtips voor het weekend (28/04 – 30/04)

Copy 0

The Grand Budapest Hotel (vrijdag, vtm, 23u30)

Excentrieke en eigenzinnige komedie zoals enkel Wes Anderson (Moonrise Kingdom, Fantastic Mr. Fox en The Darjeeling Limited) ze kan maken. Niet even sterk als Moonrise Kingdom, maar The Grand Budapest Hotel zit wel opnieuw barstensvol kleine, leuke details, grappige momenten, prachtige sets, coole vertolkingen en waanzinnige kleuren. Een film die moeiteloos een smile op je gezicht tovert. Een lekkernij van een kijkervaring!

Hell or High Water (vrijdag, Play More Cinema, 21u00)

De broeierige misdaadthriller Hell or High Water is een machtige film over broederliefde, vaderschap, alledaags racisme en het verval van de American Dream, verpakt als een hedendaagse western, met een formidabele vertolking van Jeff Bridges (genomineerd voor een Oscar en Golden Globe!) als Texas Ranger. Chris Pine en Ben Foster spelen de ‘poor lonesome cowboys’ die wegens geldgebrek aan een nietsontziende bankovervallentocht beginnen. Terecht genomineerd voor de Oscar voor Beste Film. Lees onze review.

Star Trek Beyond (zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

‘Hold on to something!’ J.J. Abrams besliste na twee Star Trek-films om de sleutels van de Enterprise aan Justin Lin te geven – regisseur van een pak Fast and the Furious-films – ‘to boldly go where no one has gone before’. Dat is ook letterlijk wat Lin met deze Star Trek doet. Hij overdondert ons met de meest waanzinnige actiescène uit de hele Star Trek-franchise, mept ons bijna K.O. met een opeenvolging van achtervolgingen, schietpartijen, gevechten en … euh motorstunts, en voert Idris Elba op als big baddie. Lees onze review.

A Few Good Men (zaterdag, vtm, 23u35)

Tom Cruise! Jack Nicholson! Kevin Bacon! Demi Moore! Kiefer Sutherland! A Few Good Men behoort tot de betere rechtbankthrillers die Hollywood maakte en is alleen al de moeite voor die legendarische “you can’t handle the truth”-scène met Jack Nicholson en de intensiteit waarmee Tom Cruise van het scherm spat. De film werd genomineerd voor 4 Oscars, waaronder Beste Film en Beste Bijrol (Nicholson).

Terminator 2: Judgment Day (zondag, CAZ, 20u40)

“I’ll be back.” Arnold Schwarzenegger loog niet en keerde terug voor één van de beste sequels ooit. Kon het nog beter dan de klassieker The Terminator? “No problemo”, dacht James Cameron. De tweede Terminator overtreft de eerste film op alle vlakken en blaast meer dan 25 jaar later nog steeds alle concurrentie omver. Deze nagelbijtende achtervolgingsthriller heeft het allemaal: baanbrekende en nog steeds ‘jaw-dropping’ special effects, waanzinnige en meedogenloze actie, legendarische one liners, één van de meest angstaanjagende slechteriken van het grote scherm, onophoudelijke spanning, mega-achtervolgingen, een opzwepende soundtrack, indrukwekkende setpieces en zelfs een portie drama.

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.