5 filmtips voor het weekend (27/04 – 29/04)

Copy 0

Criminal Activities
(vrijdag, Q2, 20u35)

Criminal Activities luidt een zoveelste comeback in van John Travolta. In deze Tarantinesque thriller blinkt Travolta uit als een manipulatieve en meedogenloze lokale misdaadkoning met Godfather-allures. Niet schuw van een beetje brutaal geweld, verteller van leuke anekdotes en ijzingwekkend dominant. Net als zijn slachtoffers duwt hij de kijker kopje onder in een moeras van chantage, misdaad en geweld.

Wind River
(vrijdag, Play More Cinema, 21u)

Wat een thriller! Wind River is dé film van 2017 die je bijna zeker gemist hebt, maar die je nu absoluut moet bekijken. Een koelbloedige Jeremy Renner en een verrassend sterk spelende Elizabeth Olsen vormen het onwaarschijnlijke duo in een mysterieuze zoektocht naar de dader van een brutale moord op een jonge vrouw. Wind River is een slow-burner met fantastische vertolkingen, machtige beelden, onherbergzame locaties, snoeiharde actie, oorverdovende kogelregens en een onheilspellende soundtrack van Nick Cave en Warren Ellis. Meesterlijk regiedebuut van Taylor Sheridan, scenarist van Sicario en Hell or High Water.

Terminator: Genisys
(zaterdag, Q2, 20u35)

Schwarzenegger vs. Schwarzenegger! In de vijfde Terminator-film keert Arnold Schwarzenegger, de enige echte Terminator, terug. Opnieuw om Sarah Connor te beschermen in 1984, maar ook om een robbertje te vechten met de T-800-versie die naar dat jaar werd teruggestuurd door Skynet. Ook Kyle Reese keert terug uit de toekomst naar 1984 om Sarah Connor te beschermen. Hij ontmoet echter niet een fragiel meisje, maar een doorwinterde soldaat. Wat is er gebeurd?

Spider-Man: Homecoming
(zaterdag, Play More Cinema, 21u)

De coolste superheld van allemaal. Spider-Man veranderde de laatste jaren sneller van acteur dan van onderbroek, maar de casting van de jonge Brit Tom Holland is een absoluut schot in de roos. Hij ging lopen met de beste scènes van Captain America: Civil War en zijn eerste eigen avontuur zit boordevol waanzinnige actie, zotte stunts, gekke toestanden en vooral zeer veel fun. Het plezier druipt er echt van af. Kan ook niet anders als je mentor Tony Stark/Iron Man is.

Waterworld
(zondag, CAZ, 20u40)

Kevin Costner kieperde zijn hele reputatie en sterrendom met één film in de vuilbak. Het peperdure project, 200 miljoen dollar – een gigantisch bedrag in 1995 – werd lang bestempeld als een flop, maar verdiende wel netjes zijn centjes terug. Toch is deze futuristische, post-apocalyptische avonturenfilm een indrukwekkend staaltje cinema boordevol waanzinnige stunts, zotte actiemomenten en een lekker sadistische Dennis Hopper

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.