5 filmtips voor het weekend (26/01 – 28/01)

Copy 0

Drive (vrijdag, BBC Two, 00u05)

Weergaloze achtervolgingen, oorverdovende shoot-outs, brutaal geweld en een adembenemende Ryan Gosling in een visueel superieure actiefilm met een zalig in het oor klinkende soundtrack. Gosling schittert als Driver, een ijskoude kikker die overdag werkt als stuntrijder in Hollywoodfilms en sleutelt aan auto’s in de zaak van Shannon. ’s Nachts wordt hij door Shannon ingezet als chauffeur van vluchtauto’s in het criminele circuit. Driver vindt het allemaal best. Maar een ontmoeting met zijn buurvouw en zijn aanstelling als piloot voor een racewagen die gesponsord wordt door twee meedogenloze criminelen, dompelen hem onder in een pikzwarte nachtmerrie.

The Maze Runner (zaterdag, Q2, 20u35)

The Maze Runner was één van de grote verrassingen van 2014. Een razend spannende actiethriller in een post-apocalyptische wereld die uitblinkt op alle vlakken: interessante personages, bloedstollende momenten, frisse talentvolle acteurs en een mysterie dat je gekluisterd houdt aan je stoel tot de allerlaatste seconde. Stap gerust het labyrint binnen, je geraakt er misschien niet meteen uit, maar het is er absoluut leuk toeven. Popcornfilm van het weekend!

Birdman (zaterdag, BBC Two, 23u30)

Wat een weergaloos cinemafeest is Birdman, met Michael Keaton als een acteur die zijn vergane glorie (ooit was hij een blockbuster-superheld) probeert te herstellen met een eigen Broadway-toneelstuk naar What We Talk About When We Talk About Love van Raymond Carter. Regisseur Alejandro González Iñárritu brengt zijn worsteling in beeld door op verscheidene manieren de wetten van de cinema aan zijn laars te lappen. Winnaar van de Oscar voor Beste Film, Regie, Scenario en Cinematografie! Zien!

Patser (nu in de bioscoop)

Next level shit. Dat is wat het meest luidruchtige regisseursduo van de Lage Landen beloofde. Adil El Arbi en Bilall Fallah lossen (bijna) alle hoge verwachtingen – die ze met hun ongebreidelde enthousiasme/mediahype zelf creëerden – moeiteloos in. Patser laat de Vlaamse filmindustrie op zijn grondvesten daveren en trakteert ons op een uppercut van een spektakelfilm die je twee uur keihard in de zetel drukt en finaal murw slaat. Lees de volledige review!

Wind River (nu in Film à la carte in de Telenet TV-theek)

Wat een thriller! Wind River is dé film van 2017 die je bijna zeker gemist hebt, maar die je nu absoluut moet bekijken. Een koelbloedige Jeremy Renner en een verrassend sterk spelende Elizabeth Olsen vormen het onwaarschijnlijke duo in een mysterieuze zoektocht naar de dader van een brutale moord op een jonge vrouw. Wind River is een slow-burner met fantastische vertolkingen, machtige beelden, onherbergzame locaties, snoeiharde actie, oorverdovende kogelregens en een onheilspellende soundtrack van Nick Cave en Warren Ellis. Meesterlijk regiedebuut van Taylor Sheridan, scenarist van Sicario en Hell or High Water.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.