5 filmtips voor het weekend (21/10 – 23/10)

Copy 0

The Godfather Part III (vrijdag, CAZ, 20u40)

Just when I thought I was out… they pull me back in.” Zestien jaar nadat Francis Ford Coppola Michael Corleone eenzaam achterliet op een parkbankje, sloeg hij opnieuw de handen in elkaar met Mario Puzo voor een derde hoofdstuk in de The Godfather-familiesaga. Het resultaat is een film die helaas de monumentale kwaliteiten mist van de eerste episodes, maar toch nog uitpakt met enkele geniale momenten. Vooral het hele slotstuk in en buiten de Siciliaanse opera gunt ons nog maar eens een blik op de genialiteit van Coppola.

Highlander (vrijdag, Q2, 20u40

“There can be only one.” Highlander is een actie-fantasy avontuur boordevol bizarre accenten – een Fransman die een Schot speelt, een Schot die een Egyptenaar speelt met een Spaanse naam (?) -, bevat een waanzinnige soundtrack van Queen, epische zwaardgevechten en prachtige beeldjes van de Schotse Highlands. En inderdaad, je moet niet naar de oogarts, dat is echt wel Sean Connery in de rol van een onsterfelijke krijger. Hij moet de ultieme strijd aangaan met Connor MacLeod en de ultieme vijand, de Kurgen! En oh ja, er zullen koppen rollen.

Notorious (zaterdag, BBC TWO, 14u00)

Alfred Hitchcock heeft heel wat meesterwerken op zijn naam staan, maar Notorious is mogelijk één van zijn grootste verwezenlijkingen. De verraderlijke charmes van Cary Grant, de ijzingwekkende koelheid van Claude Rains en de constante worsteling van Ingrid Berman gaan perfect samen met de nauwkeurige regie van Hitcock die wordt gekenmerkt door een resem briljante vondsten. Een man die met een glas melk een trap oploopt, was nog nooit zo spannend.

Coogan’s Bluff (zaterdag, CAZ, 20u40)

Tegenwoordig kennen we Clint Eastwood als een kranige tachtiger die weigert om de regiestoel te verlaten. In de jaren zestig was hij één van de coolste acteurs op deze aardkloot. In Coogan’s Bluff zet hij New York op stelten als een moderne cowboy uit Arizona die aan de slag gaat voor de politie uit The Big Apple. Door zijn onconventionele manier van misdaadbestrijding wordt hij de grootste nachtmerrie van zijn baas en alle criminelen uit New York. Plezierige flikkenfilm uit de sixties met een immer genietbare Clint!

Skyfall (zondag, vtm, 20u35

Na het formidabele Casino Royale werd Quantum of Solace een kleine teleurstelling. Daniel Craig bleef niet bij de pakken zitten en eiste meer inbreng. Het resultaat? Skyfall. De titeltrack kan waarschijnlijk iedereen nog meezingen en ook de andere typische Bond-ingrediënten zijn aanwezig: bloedstollende actie, exotische locaties en Javier Bardem als nieuwe meesterschurk. Toch is deze Skyfall een buitenbeentje in de reeks. Regisseur Sam Mendes graaft dieper dan ooit in het verleden van Bond en de prachtige Oscargenomineerde cinematografie van Roger Deakins is ongezien voor een Bondfilm. Popcornfilm van de bovenste plank.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.