5 filmtips voor het weekend (21/04 – 23/04)

Copy 0

Rogue One: A Star Wars Story (Telenet, TV-theek – Film à la carte)

Stevige space battles, epische sterfscènes, nieuwe iconische personages en een soort van weerzien met de enige echte Darth Vader. Deze allereerste spin-off van de Star Wars-franchise is meteen een schot in de roos. Regisseur Gareth Edwards (Godzilla) bleef helemaal trouw aan de stijl en de sfeer van Star Wars. Rogue One is een perfecte prequel op de allereerste Star Wars ooit. Inderdaad, Rogue One heeft niets van aanzien met Star Wars: the Force Awakens. We worden helemaal terug gekatapulteerd naar het (oorspronkelijke) begin van de saga, wanneer de rebellen de plannen van de Death Star hebben bemachtigd. Maar hoe zijn de rebellen daar juist in geslaagd en wie waren de protagonisten die het durfden opnemen tegen het machtige Empire.

Indiana Jones and the Last Crusade (vrijdag, vier, 20u35)

“Don’t call me Junior!” Indiana Jones krijgt in The Last Crusade weer af te rekenen met serieus wat levensbedreigende en superspannende avonturen, maar zijn grootste zorg is zijn vader, op sublieme wijze vertolkt door Sean Connery. Een absolute castingvoltreffer, want het samenspel tussen Harrison Ford en Connery levert schitterende momenten op. Het slapstick-gehalte overheerst in The Last Crusade nog meer dan in de andere films, denk maar aan de hilarische ontmoeting met Hitler, de spannende maar vooral grappige tankscène, de revelatie waar de naam Indiana van komt en simpelweg elk moment van de klunzige Brody. Een verrassende en wervelende openingsscène met een jongere Indiana (River Phoenix!) en een machtig slot maken van The Last Crusade een nostalgische filmtrip die bijna 30 jaar later nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Batman v Superman: Dawn of Justice (zaterdag, Play More Cinema, 21u)

“Tell me, do you bleed?” Batman windt er geen doekjes om in deze bombastische, snoeiharde en spectaculaire actiethriller. Op je scherm barst een brutale strijd uit tussen twee van de grootste en meest iconische superhelden van de het witte doek. Batman v Superman is vintage Zack Snyder. Epische gevechten, bombastische dramatiek, gitzwarte beelden, superhelden die hun breinen pijnigen in plaats van hun spierballen. Hoogtepunt voor ons blijft echter de intrede van Wonder Woman en haar eigen oppeppend deuntje. Tel daar nog het sinistere meesterbrein van Lex Luther en een zinderende soundtrack van Hans Zimmer bij en je hebt meer dan 2 uur knallende cinema.

Mission: Impossible – Rogue Nation (zaterdag, vtm, 20u30)

De Mission: Impossible-filmreeks is en blijft één van de meest entertainende filmsaga’s uit de geschiedenis. Rogue Nation doet warempel zelfs een gooi naar de eerste plek in de M:I-reeks. Dat doet het niet enkel met een pak zotte actiescènes – de befaamde scène waarin Tom Cruise aan een vliegtuig hangt, de machtige operascène, de knettergekke auto-achtervolging, nog een achtervolging, deze keer op een moto, beenharde knokpartijen, we kunnen nog wel even doorgaan – maar ook met de introductie van Ilsa Faust. Actrice Rebecca Ferguson voegt iets verfrissend en vooral fascinerend toe aan Mission: Impossible en speelt eerlijk gezegd Tom Cruise bij momenten van het scherm. Meer dan twee uur topentertainment. Alleen spijtig van de dertien-in-een-dozijn slechterik.

Life of Pi (zaterdag, Q2, 20u35)

Beleef het bijzondere levensverhaal van de Indiase jongen Pi in dit visuele meesterwerk van regisseur Ang Lee (Brokeback Mountain, Crouching Tiger, Hidden Dragon), gebaseerd op het verhaal van de Canadese schrijver Yann Martel die hiervoor de Man Booker Prize won. Wow! Dit is echt adembenemende, epische en machtige cinema. Eigenlijk nog beter in 3D, maar zelfs deze 2D-uitzending zal een absolute lekkernij van een kijkervaring opleveren. Na een schipbreuk belandt Pi op een reddingsboot met een gevaarlijke Bengaalse tijger. Samen worden ze geconfronteerd met tegelijk de schoonheid en wreedheid van de natuur. Life of Pi won 4 Oscars: Beste Regie, Visuele Effecten, Muziek en Cinematografie.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.