5 filmtips voor het weekend (19/01 – 21/01)

Copy 0

Black (vrijdag, één, 23u20)

Romeo & Juliet, de Brusselse versie. Het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah scheert momenteel hoge toppen en ze staan te springen om hun nieuwe shit, Patser, op de kijkers los te laten. Hun rauwe, bikkelharde misdaadromance Black groeide in België uit tot een regelrechte hype die zelfs in Hollywood werd opgepikt. De jongemannen mogen de vierde Beverly Hills Cop inblikken, nadat de studiobonzen omvergeblazen waren door de energieke en brutale uppercut die Black toch wel was. Als je het ons vraagt: ‘de shit van de eeuw!’

Beverly Hills Cop (vrijdag, vtm, 23u10)

Oorspronkelijk geschreven voor ene Sylvester Stallone, maakte Beverly Hills Cop van Eddie Murphy een wereldster. Het was de eerste van zeven opeenvolgende films waarmee Murphy de eerste plek veroverde aan de Amerikaanse box office. De film opent met een waanzinnige achtervolging tussen een truck en een dozijn politieauto’s terwijl Axel Foley zich maar ternauwernood kan vastklampen. De start van een hilarische, ‘action-packed’, R-rated en onder ‘fucks’ bedolven actiekomedie met een supercoole soundtrack en een schitterende Eddie Murphy en het grappige flikkenduo Det. Billy Rosewood en Sgt. Taggart in de hoofdrollen. Een actiefilm zoals ze spijtig genoeg niet meer gemaakt worden.

The Place Beyond the Pines (vrijdag, NPO 3, 22u50)

Beklijvend en imponerend misdaaddrama van regisseur Derek Cianfrance (Blue Valentine) met een ijzersterke Ryan Gosling en Bradley Cooper, en de immer verrukkelijke Ben Mendelsohn. Een stevige brok cinema van 140 minuten die je meeneemt op een rollercoaster van emoties, netjes verspreid over drie verhaallijnen die elkaar kruisen, ondergedompeld in een grimmig, uitzichtloos en fatalistisch sfeertje. Wondermooie cinema!

Mission: Impossible – Rogue Nation (zaterdag, één, 21u25)

De Mission: Impossible-filmreeks is en blijft één van de meest entertainende filmsaga’s uit de geschiedenis. Rogue Nation doet warempel zelfs een gooi naar de eerste plek in de M:I-reeks. Dat doet het niet enkel met een pak zotte actiescènes – de befaamde scène waarin Tom Cruise aan een vliegtuig hangt, de machtige operascène, de knettergekke auto-achtervolging, nog een achtervolging, deze keer op een moto, beenharde knokpartijen, we kunnen nog wel even doorgaan – maar ook met de introductie van Ilsa Faust. Actrice Rebecca Ferguson voegt iets verfrissend en vooral fascinerend toe aan Mission: Impossible en speelt eerlijk gezegd Tom Cruise bij momenten van het scherm. Meer dan twee uur topentertainment. Alleen spijtig van de dertien-in-een-dozijn slechterik.

Bridge of Spies (zaterdag, vtm, 20u25)

Steven Spielberg en Tom Hanks bundelen de krachten voor een spionagethriller uit de oude doos. Hanks is uitmuntend, maar wordt toch nog van het scherm gespeeld door ene Mark Rylance. De toneelacteur zet een weergaloze vertolking neer die bekroond werd met de Oscar voor Beste Bijrol. Geen actie- en schietscènes, maar drama zoals je het maar zelden ziet. De film werd genomineerd voor nog 7 andere Oscars, waaronder Beste Film en Beste Cinematografie.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.