5 filmtips voor het weekend (16/02 – 18/02)

Copy 0

The Remains of the Day (vrijdag, canvas, 21u15)

De beste film van Anthony Hopkins? Nee, niet The Silence of the Lambs, maar dit fantastische Brits drama. Hopkins is werkelijk weergaloos als een perfectionistische butler die zijn volledige leven heeft gediend in functie van Darlington Hall. Hopkins speelde waarschijnlijk nooit beter. Een drama dat je meeneemt op een rollercoaster van emoties en je op het einde met een brok in de keel en opkomende tranen achterlaat. Schitterende cinema!

A Most Violent Year (vrijdag, BBC Two, 00u05)

1981. Een van de meest gewelddadige jaren in de geschiedenis van New York. Tijdens dat bewuste jaar tracht immigrant Abel Morales zijn stookoliehandel veilig te stellen, nadat verschillende van zijn vrachtwagens overvallen werden. Zijn vrouw Anna maant hem aan om geweld met geweld te bestrijden. A Most Violent Year is een van de beste misdaadfilms van de laatste jaren. Vergelijkingen met The Godfather zijn niet gestolen. Oscaar Isaac en vooral Jessica Chastain spelen de pannen van het dak. Regisseur J.C. Chandor (Margin Call) is één van de regisseur om in het oog te houden!

Lucy (zaterdag, Q2, 20u35)

Zijn meest recente film, Valerian and the City of a Thousand Planets, werd een megalomane flop, maar de Franse regisseur Luc Besson leverde in het verleden wel enkele gesmaakte SF-prenten af. The Fifth Element is zijn meeste gekende film, maar ook Lucy met Scarlett Johansson in de hoofdrol was een voltreffer. Lucy is één lang entertainend, totaal over-the-top SF-spektakel. Verwacht geen baanbrekende stuff zoals Blade Runner 2049 en Arrival, maar popcornfun met dat typische Besson-sausje. Een pseudo-intellectuele actiefilm die zichzelf vooral helemaal niet serieus neemt. Pure fun!

Train to Busan (zaterdag, NPO 3, 23u50)

Verschillende Zuid-Koreaanse cineasten haalden al geweldige dingen uit met bekende actieconventies en met Train to Busan reanimeert regisseur Sang-ho Yeon op geslaagde wijze de zombieprent. De bloeddorstige en stuiptrekkende zombies jagen de adrenaline door je aders. Gooi daar nog een claustrofobische treinlocatie en beestige soundtrack aan toe en de spanning giert van begin tot einde door je lichaam. Lees snel onze volledige review.

Blade Runner 2049 (Telenet Film à la carte)

Een van de weinige sequels die kan wedijveren met het origineel. Een absoluut huzarenstukje van Denis Villeneuve, als je weet dat Blade Runner één van de meest invloedrijke SF-films ooit is. DoP Roger Deakins tovert onwereldse beelden op je netvlies, Hans Zimmer pompt experimentele soundscapes door de boxen, Ryan Gosling speelt de pannen van het dak en Denis Villeneuve verpakt het allemaal tot een future-noir met existentiële en spirituele trekjes. Lees snel onze volledige review.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.