5 filmtips voor het weekend (14/04 – 16/04)

Copy 0

Indiana Jones and the Temple of Doom (vrijdag, vier, 20u35)

Minstens even entertainend en spannend als Raiders of the Lost Ark, is dit tweede avontuur van archeoloog, professor en legendarische held Indiana Jones opnieuw een rollercoaster van emoties. Samen met Kate Capshaw (Mevrouw Steven Spielberg) en Short Round beleeft Indiana Jones misschien wel het meest indrukwekkende avontuur uit de hele reeks. Er is de weergaloze openingsscène, de spectaculaire wagonnetjes-achtervolging, het grappige/misselijkmakende etentje, het angstaanjagende hartritueel (KALI-MAAA!), de geheime paleisgangen met insecten en we kunnen nog wel even doorgaan. Winnaar van de Oscar voor Beste Visuele Effecten. Enjoy!

The Cabin in the Woods (vrijdag, CAZ, 22u30)

In dit regiedebuut van Drew Goddard (scenarist van Cloverfield, Lost) trekken vijf vrienden voor een weekend naar een buitenverblijf in de bossen. De vijf jongeren, drie mannen en twee vrouwen, doen enkele vreemde ontdekkingen in het huisje. Het uitspreken van een Latijnse spreuk uit een dagboek van 1903, maakt van hun plezierige vakantie een heuse overlevingstocht. The Cabin in the Woods is een opeenvolging van alle bestaande horrorclichés. Een soort Scream, maar dan tot de tweede macht. Horrorfans zullen smullen, zeker met het tweede deel van de film. Joss Whedon (The Avengers) schreef het scenario.

The Bourne Identity (vrijdag, Q2, 20u35)

Een bewusteloze man wordt uit de zee gevist. Wanneer hij terug bij bewustzijn komt, weet hij niets meer. Hij heeft enkel een bankrekeningnummer. Vrij snel blijkt dat hij over speciale vaardigheden beschikt en dat sommige mensen hem liever dood hebben. The Bourne Identity maakte van Matt Damon in één klap een wereldster én een actieheld. In een tijdperk – 2002 – dat die andere geheim agent zijn dieptepunt bereikte, zorgde deze film voor een nieuwe wind in het actiegenre. Zet je schrap voor wilde achtervolgingen, waanzinnige ontsnappingen en beenharde gevechten. Alleen al voor dat gruwelijke handgevecht met stylo de moeite om te (her)ontdekken.

The Sugarland Express (vrijdag, vtm, 23u35)

Hoewel de tv-film Duel zijn echte regiedebuut is, de film verscheen in Europa in de bioscoop, wordt The Sugarland Express algemeen aanzien als de eerste bioscoopfilm van Steven Spielberg. De film gaat ook de geschiedenis in als de eerste samenwerking tussen Spielberg en cinematograaf Vilmos Zsigmond (Close Encounters of the Third Kind). Niet meteen de beste van The King of Entertainment, maar een absolute must voor elke die-hard Spielbergfan.

Miami Vice (zaterdag, CAZ, 20u40)

Het verhaal hangt een beetje met haken en ogen aan elkaar, maar Miami Vice geeft je wel wat je mag verwachten van een Michael Mann-thriller: een stijlvolle prent, adembenemende visuals, snoeiharde shoot-outs, zenuwslopende showdowns, exotische locaties, designerkledij, coole muziek en massa’s blikken die niet veel goeds voorspellen.

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.