5 filmtips voor het weekend (13/10 – 15/10)

Copy 0

Drive (vrijdag, canvas, 21u15)

Weergaloze achtervolgingen, oorverdovende shoot-outs, brutaal geweld en een adembenemende Ryan Gosling in een visueel superieure actiefilm met een zalig in het oor klinkende soundtrack. Gosling schittert als Driver, een ijskoude kikker die overdag werkt als stuntrijder in Hollywoodfilms en sleutelt aan auto’s in de zaak van Shannon. ’s Nachts wordt hij door Shannon ingezet als chauffeur van vluchtauto’s in het criminele circuit. Driver vindt het allemaal best. Maar een ontmoeting met zijn buurvouw en zijn aanstelling als piloot voor een racewagen die gesponsord wordt door twee meedogenloze criminelen, dompelen hem onder in een pikzwarte nachtmerrie.

The Godfather Part II (vrijdag, CAZ, 20u40)

Is hij beter dan de eerste? Slechter dan de eerste? Even goed als de eerste? Verdomme, dat zijn moeilijke vragen? Wat we wel weten is dat dit net als zijn voorganger een monumentale brok cinema is die voor eeuwig aan je ribben blijft kleven. Al Pacino levert zonder overdrijven één van de beste acteerprestaties aller tijden af als de koelbloedige maffiapatriarch Michael Corleone, die over lijken gaat om zijn misdaadimperium te beschermen. Regisseur Coppola spiegelt de kille Michael tegen de warmte waarmee vaderlief Vito zich ooit opwerkte tot een gerespecteerde maffiabaas. Je krijgt een ongezien familie-epos dat kan wedijveren met de beste Griekse tragedies, Shakespeareaanse toneelstukken en iconische opera’s.

Nocturnal Animals (vrijdag, Play More Cinema, 21u)

Modefenomeen Tom Ford heeft er de tijd voor genomen, maar na het stijlvolle en uitmuntende A Single Man heeft hij eindelijk een tweede film klaar. Nocturnal Animals is een beklemmende romantische thriller met misschien wel de beste acteur en actrice van het moment, Jake Gyllenhaal en Amy Adams, geflankeerd door de altijd ijzersterke Michael Shannon (Oscargenomineerd) en een creepy Aaron Taylor-Johnson (Golden Globe winnaar). Wat een duisternis, wat een onheilspellend sfeertje, wat een dreiging, wat een film! Nocturnal Animals is opnieuw een absolute voltreffer van Tom Ford met uitmuntende vertolkingen, prachtige cinematografie, oogverblindende beelden en een fascinerend, donker verhaal.

Fantastic Beasts and Where To Find Them (zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Welkom terug in de wereld van tovenaars en dreuzels voor een fantastisch, angstaanjagend en vooral magisch avontuur. J.K. Rowling (schrijfster van de Harry Potter-boeken) en David Yates (regisseur van de laatste 4 Potterfilms) trakteren ons opnieuw op een wervelend spektakel boordevol vreemde schepsels, duivelse personages en een stevige portie hocus pocus. Net zoals de Harry Potter-saga ontpopt Fantastic Beasts zich als een wervelwind van spectaculaire tovenaarsspreuken, magische momenten, overdonderende actie, fabelachtige creaturen en visuele spielerei. De combo Rowling-Yates trakteert ons andermaal op een feest van de verbeelding. Eentje die de passie voor Harry Potter meteen weer doet oplaaien! Magisch!

Le Fidèle (Nu in de bioscoop)

Een romantisch misdaaddrama tegen de achtergrond van het Brusselse gangstermilieu van de jaren 80, met Michaël R. Roskam – regisseur van Rundskop – in de regiestoel, onze nationale trots Matthias Schoenaerts en het Frans-Griekse fenomeen Adèle Exarchopoulos in de hoofdrollen, en Un prophète-scenarist Thomas Bidegain die meeschreef aan het scenario? Een ongeziene weelde voor een Belgische film. Lees snel onze review!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.