5 filmtips voor het weekend (13/04 – 15/04)

Copy 0

Back to the Future
(vrijdag, CAZ, 20u40)

Eén van de beste films van de jaren 80. Back to the Future is een originele en nostalgische mix van sciencefiction, komedie en avontuur. Drie decennia na zijn release heeft hij nog niets aan kwaliteit ingeboet. Misschien is het jeugdsentiment, maar volgens mij behoren de Back to the Future-films tot de allerbeste trilogieën uit de filmgeschiedenis. Met een onvergetelijke Michael J. Fox en Christopher Lloyd in de hoofdrollen. Genieten!

Ant-Man
(vrijdag, Q2, 20u35)

De kleinste superheld van Marvel. Ant-Man is de meest onwaarschijnlijke superheld uit de gigantische Marvel-stal, maar hij levert wel de grappigste van alle Marvel-films op. De film overdondert ons met stevige actiescènes, coole gadgets en Michael Douglas (!), maar het is vooral de humor – van de hand van Edgar Wright (Hot Fuzz) – die aanstekelijk werkt en van deze prent een totaalspektakel maakt. Tel daar nog een perfect gecaste Paul Rudd en Evangeline Lilly bij en je hebt één van de betere Marvel-films.

The Man from U.N.C.L.E.
(zaterdag, vier, 20u25)

Spioneren in de jaren 60. Mooie auto’s, opvallende outfits, prachtige locaties, no nonsense geheim agenten: welkom in de wereld van The Man from U.N.C.L.E.. Een sexy, avontuurlijke en stijlvolle actiefilm met massa’s knipoogjes naar James Bond. Prachtig in beeld gebracht door regisseur Guy Ritchie (Sherlock Holmes), die een patent heeft op snelle, visueel adembenemende actiethrillers met een humoristisch tintje. De popcornfilm van het weekend!

Transformers: Age of Extinction
(zaterdag, Q2, 20u35)

‘Alles kapot!’ We zijn er zeker van dat Michael Bay dit op een filmset vaker zegt dan ‘cut’. Ook in Transformers 4 vuurt Bay de ene na de andere nieuwe Transformer, mega-explosie, bombastisch tafereel en waanzinnige actiescène op ons af. Het maakt van Transfomers niet enkel één van de lucratiefste franchises ooit (beter dan Iron Man, Toy Story én M:I !), het levert ook gewoon een knallende actiefilm op die je moet gezien hebben.

Fast Five
(zondag, vtm, 20u35)

Gierende banden, pompende beats, onwaarschijnlijke stunts en snoeiharde achtervolgingen in de beste film uit de The Fast and the Furious reeks. Dom Toretto is opnieuw ontsnapt uit de gevangenis na een spectaculaire stunt van zijn beste maatje Brian O’Connor en zijn zus Mia. Met de politie en de FBI op de hielen, zit er niets anders op dan naar Zuid-Amerika te vluchten. Maar als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden, wacht hen nog één grote klus om hun vrijheid terug te krijgen. Marcelleke aantrekken, veiligheidsriem goed vastklikken en de volume-knop volledig induwen!

@svanbeir

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.