5 filmtips voor het weekend (13/01 – 15/01)

Copy 0

The Wolf of Wall Street (vrijdag, vtm, 20u40)

The Wolf of Wall Street is niet enkel het waanzinnig waargebeurde verhaal van effectenhandelaar Jordan Belfort, het is ook één van Scorsese’s allerbeste films met een karrenvracht aan nu al legendarische en controversiële scènes, een DiCaprio in bloedvorm en Matthew McConaughey die de show steelt met de fantastische ‘chest-beating’ speech. Bestempeld als Goodfellas on steroids is The Wolf of Wall Street een absoluut hoogtepunt voor DiCaprio, die wel een Golden Globe won voor zijn vertolking, maar opnieuw naast een Oscar greep.

Gone Girl (zaterdag, vier, 20u30)

Wanneer Nick Dunne bekendmaakt dat zijn vrouw vermist is, start de politie en vooral de media een onderzoek. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst langzaam maar zeker bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord? Bloedstollende thriller met een hele reeks twists, een ijzersterke en Oscargenomineerde vertolking van Rosamund Pike en één van de meest waanzinnige moordscènes ooit op pellicule gezet. Gebaseerd op de bestseller van Gillian Flynn en een nieuw meestwerk van David Fincher (Se7en, Fight Club, Zodiac).

On The Waterfront (Zaterdag, 23u40, BBC Two)

Wat is de beste rol die Marlon Brando ooit vertolkte? Don Corleone? Stanley Kowalski? Nope, het was Terry Malloy. Brando overtreft zichzelf in On the Waterfront als een ex-bokser die het in zijn eentje opneemt tegen corrupte dokwerkers en vakbondslui. De film van Elia Kazan is een meesterlijk underdogverhaal dat baadt in een rauwe, realistische stijl en toewerkt naar een onvermijdelijke explosie van geweld. Een monumentale prent.

Holiday (zaterdag, 15u30, één)

Wat beter dan een knusse zaterdagmiddag doorbrengen met een golden oldie waarin Cary Grant en Katharine Hepburn het mooie weer maken. Het verhaal? Johnny Case wordt verliefd op een miljonairsdochter. Haar familie verwacht dat hij zich op een carrière stort, maar hij wil eerst nog de wijde wereld intrekken. Holiday is een heerlijk luchtige screwball-komedie die je bombardeert met razendsnelle dialogen, tijdloze humor en een messcherpe battle of the sexes. Genieten!

Last Action Hero (Zondag, CAZ, 20u40)

Wat is een weekend zonder een gespierde actieknaller met Arnie Schwarzenegger in de hoofdrol? Last Action Hero is zeker geen meesterwerk, maar wel een genietbare actieprent die op speelse wijze met de conventies van het genre goochelt. Wie droomt er namelijk niet van om op magische wijze in een film met Schwarzie te belanden zodat je samen met hem een bende schurken kan overhoop knallen? “You wanna be a farmer? Here’s a couple of achers!”

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.