5 filmtips voor het weekend (12/05 – 14/05)

Copy 0

Nocturnal Animals (Film à la carte – TV-theek – Telenet)

Modefenomeen Tom Ford heeft er even de tijd voor genomen, maar na het stijlvolle en uitmuntende A Single Man, heeft hij eindelijk een tweede film klaar. En wat voor één! Nocturnal Animals is een beklemmende romantische thriller met misschien wel de beste acteur en actrice van het moment, Jake Gyllenhaal en Amy Adams, in de hoofdrollen, geflankeerd door de altijd ijzersterke Michael Shannon. Wat een duisternis, wat een onheilspellend sfeertje, wat een dreiging, wat een film!

Batman Begins (vrijdag, vier, 20u35)

Het ging niet goed met de filmcarrière van Batman tijdens het begin van deze eeuw. Maar toen stortte de Britse regisseur Christopher Nolan zich op de duistere held met als resultaat Batman Begins: een donkere ontstaansgeschiedenis die The Dark Knight de realistische kruiding meegaf die in de strips al langer aanwezig was. Christian Bale trok de zwarte cape aan en zorgde voor een iconische herinterpretatie van de comicfiguur. Het bleek het begin van een beestige trilogie.

Con Air (zaterdag, vier, 22u15)

De guilty pleasure van het weekend! Zet je schrap voor twee uur WTF-cinema met de coolste verzameling topacteurs ooit – Malkovich, Cage, Rhames, Buscemi, Cusack – in een no nonsense actiethriller met legendarische quotes – “Put… the bunny… back… in the box.” – zotte actie, Michael Bay-achtige shots en pure popcornfun. Leuk detail: deze prent werd genomineerd voor twee Oscars: Beste Geluid en Beste Song (How Do I Live van Diane Warren). “He’s got the whole world in his hands.”

The Bourne Supremacy (zaterdag, Q2, 20u35)

De tweede film in de Bourne-reeks is een zalige thriller met waanzinnige knokpartijen – dat magazinegevecht! – en een fabelachtige auto-achtervolging in de straten van Moskou. Deze Bourne zorgde voor een nieuwe schokgolf in het actiegenre, met name in dat van de spionagethriller. Regisseur Paul Greengrass nam het roer over van Doug Liman, paste zijn documentairestijl op het actiegenre toe en maakte van Bourne de populairste geheim agent op deze planeet.

Midnight Special (zondag, Play More Cinema, 21u00)

Midnight Special is een soort eerbetoon aan de SF-klassiekers van de jaren 80. Denk aan Close Encounters of the Third Kind, E.T., Firestarter, Starman. Een meeslepende maar vooral raadselachtige SF-thriller met een adembenemende visuele look, straffe effecten – die scène aan het tankstation – en een perfect uitgekozen cast met de intrigerende Michael Shannon opnieuw in een glansrol.

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.