5 filmtips voor het weekend (11/11 – 13/11)

Copy 0

Top Gun (vrijdag, één, 23u20)

De ultieme popcornfilm en de grote doorbraakfilm van Tom Cruise. Deze wervelende actiethriller is dertig jaar later nog steeds een uitstekende kijkstuk. De film staat bol van de testosteronspuwende actie, zeemzoete romantiek, legendarische scènes, popmuziek van de bovenste plank (‘Take my Breath Away’ won de Oscar voor Beste Song) en waanzinnig mooie plaatjes. Naast Tom Cruise schitteren ook nog Val Kilmer, Meg Ryan, Tim Robbins en Anthony Edwards.

Saving Private Ryan (vrijdag, Q2, 20u40)

De tandpasta-smile van Matt Damon moet je er bij nemen, maar voor de rest is deze oorlogsfilm van Steven Spielberg een waanzinnige kijkervaring. Vooral de openingsscène, de invasie van Normandië, is baanbrekende cinema. De kogels vliegen je om de oren, ledematen vliegen in het rond, soldaten vallen bij de bosjes. De gruwel van oorlog werd nog nooit op zo’n realistische wijze in beeld gebracht. Het leverde Spielberg zijn tweede Oscar voor Beste Regie op.

The Great Escape (vrijdag, CAZ, 20u40)

Spectaculaire en avontuurlijke oorlogsklassieker van de regisseur van The Eagle Has Landed en The Magnificent Seven, met een absolute all-star cast: Steve McQueen (Bullitt), James Coburn (Our Man Flint), Charles Bronson (Death Wish) en Richard Attenborough (The Sand Pebbles). De film kreeg een Oscarnominatie voor beste montage en een Golden Globe nominatie voor beste film.

Legend (vrijdag, PRIME Star, 21u)

Britse misdaadthriller, gebaseerd op waargebeurde feiten, over de broertjes Kray, een tweeling die in de jaren 60 de onderwereld van het swingende Londen in handen had. Opmerkelijk: het tweetal wordt vertolkt door Tom Hardy (Mad Max: Fury Road). Voor alle fans van Goodfellas– en The Godfather-achtige cinema.

The Birds (zaterdag, CAZ, 20u40)

Algemeen gezien als het laatste meesterwerk van grootmeester Alfred Hitchcock. Zelf vond Hitchcock deze film ook één van zijn beste. Hij liet op de poster zelfs volgende zin publiceren: “It could be the most terrifying motion picture I have ever made!” Wat ons betreft een honderd procent horrorprent, ja zelfs angstaanjagender dan Psycho.

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.