5 filmtips voor het weekend (09/02 – 11/02)

Copy 0

Shame (vrijdag, canvas, 21u15)

Een uitmuntende Michael Fassbender in een rauw, adembenemend en intens drama van regisseur Steve McQueen (Hunger, 12 Years a Slave). De vertolking van Fassbender werd genomineerd voor een BAFTA en een Golden Globe. Fassbender kruipt in de huid van dertiger Brandon. Hij leidt in New York City een routinematig dubbelleven. Overdag is hij succesvol in zijn werk. Na kantoortijd gaat hij op vrouwenjacht en bevredigt zijn seksverslaving. Hij heeft zijn leven onder controle. Tot zijn eigenzinnige zusje Sissy komt logeren. Shame is een verontrustende prent die onder je huid kruipt en nog dagenlang blijft nazinderen.

Cape Fear (vrijdag, vtm, 23u05)

Robert De Niro onderging één van zijn kenmerkende metamorfoses voor zijn rol als psychopaat Max Cady in deze ongemakkelijke, gewelddadige en angstaanjagende thriller. De Niro kweekte een supergespierd lichaam, sierde zijn torso met een verzameling waanzinnige tattoo, liet zijn tanden bewerken en mat zich een Zuiders accent aan waar regisseur Martin Scorsese de ‘creeps’ van kreeg. Het leverde een waanzinnige vertolking op – Oscargenomineerd – in een broeierige thriller met een aantal legendarische controversiële scènes, hondsbrutale momenten en zenuwslopende taferelen. Niet voor gevoelige zieltjes!

Looper (vrijdag, BBC Two, 00u05)

Een van de coolere SF-thrillers van de laatste jaren. Een SF-thriller waar je verdomd goed je hoofd moet bij houden. Knipper met je ogen en je staat waarschijnlijk een plotwending achter. Regisseur Rian Johnson is een onvervalste fan van Christopher Nolan, en dat is te zien. Looper laat zich bekijken als een kruising tussen Inception en Memento, en handelt over huurmoordenaars die schorem uit de toekomst overhoop moeten knallen. Johnson bedacht een prachtige toekomst waarin auto’s rondrijden op zonnepanelen, hard drugs via de oogballen worden ingenomen, en je zomaar overhoop geschoten kan worden door jezelf, op bezoek uit de verre toekomst. Een must-see!

Jurassic Park (zaterdag, Q2, 23u)

Grensverleggende speciale effecten, levensechte dinosauriërs en nagelbijtende suspens in een overdonderende thriller van grootmeester Steven Spielberg. 1993 werd een absoluut triomfjaar voor Spielberg, want ook Schindler’s List verscheen dat jaar in de zalen. Het was tijdens de draaiperiode van het oorlogsdrama in Polen dat Spielberg zelfs nog de productie van deze avonturenfilm moest afronden. Jurassic Park is een machtig staaltje cinema waarin Spielberg op meesterlijke wijze de kijker meeneemt op een spectaculaire, spannende en wonderlijke filmtrip.

Life (zaterdag, Play More Cinema, 21u)

Schaf jezelf een zuurstofmasker aan voor je deze film bekijkt, want deze SF-prent is letterlijk en figuurlijk adembenemend. Een ijzingwekkende thriller doorspekt met ‘zero-gravity’ actie, stijlvolle cinematografie, stevige horrormomenten, een trio Hollywoodtoppers – Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds – en een waanzinnig einde. Ruimtehorror van de bovenste plank!

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.