5 filmtips voor het weekend (06/01 – 08/01)

Copy 0

Collateral (vrijdag, Q2, 20u40)

Machtige en visueel sublieme thriller van grootmeester Michael Mann (Heat). Voor één keer kruipt Tom Cruise eens in de rol van slechterik en dat levert één van zijn beste vertolkingen ooit op. Toch is het taxichauffeur Jamie Foxx die met een prachtige vertolking met de film gaat lopen. Mann schotelt ons in Collateral bovendien opnieuw een aantal fascinerende scènes voor zoals de schietpartij in de discotheek, de confrontatie tussen Cruise en een stel dieven en de schitterende jazzclub tête-à-tête. Foxx en de montage werden genomineerd voor een Oscar.

Lethal Weapon (vrijdag, vier, 20u35)

Wereldberoemde klassieker boordevol heftige actie, snelle dialogen, grappige momenten en het legendarische duo Danny Glover en Mel Gibson. Lethal Weapon is het sensationele verhaal van twee Vietnamveteranen die bij de politie werken en slechts één ding gemeen hebben: een grondige hekel aan het werken met een partner. Maar samenwerken wordt essentieel om te overleven wanneer een routineonderzoek naar een moord uitmondt in een regelrechte oorlog met een internationale heroïnebende, met als belangrijkste wapens oosterse vechtkunsten en machinegeweren. De film viert dit jaar zijn 30ste verjaardag!

Birdman (vrijdag, canvas, 22u)

Wat een weergaloos cinemafeest is Birdman, met Michael Keaton als een acteur die zijn vergane glorie (ooit was hij een blockbuster-superheld) probeert te herstellen met een eigen Broadway-toneelstuk naar What We Talk About When We Talk About Love van Raymond Carter. Regisseur Alejandro González Iñárritu brengt zijn worsteling in beeld door op verscheidene manieren de wetten van de cinema aan zijn laars te lappen. Winnaar van de Oscar voor Beste Film, Regie, Scenario en Cinematografie! Zien!

Se7en (vrijdag, één, 23u25)

Vraatzucht, hebzucht, luiheid, wraak, ijdelheid, lust en afgunst. Daar draait het allemaal om in deze sombere, angstaanjagende en baanbrekende serial killer thriller van topregisseur David Fincher (Fight Club, Zodiac, The Social Network) met een uitmuntende Morgan Freeman als doorwinterde inspecteur. Twee agenten zitten achter een briljante en ongrijpbare moordenaar aan die een reeks weerzinwekkende moorden orkestreert aan de hand van de zeven hoofdzonden. In een sombere, miezerige stad boordevol leed en verderf komt het tot een schokkende ontknoping waar zelfs de meest geharde kijker niet ongevoelig voor kan blijven.

A Most Violent Year (zondag, BBC Two, 23u)

Vorig week al te zien op Fox, maar omdat hij zo goed is, raden we hem nog eens aan! Een van de beste misdaadfilms van de laatste jaren. Vergelijkingen met The Godfather zijn niet gestolen. Oscaar Isaac en vooral Jessica Chastain spelen de pannen van het dak. Regisseur J.C. Chandor (Margin Call) is één van de regisseur om in het oog te houden!

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.